Cowboys Of The Sky [cd-presentatie]
+ 'B52 Reünie / afterparty' ft. DJ B-art
20 May 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 03:00

Tickets
Tijdschema: 20:00u deuren open / DJ B-art | 21:30u Cowboys of the Sky | na afloop: DJ B-art

Naar aanleiding van de ‘B52 Reunion’ in poppodium NIEUWE NOR in september 2012 besloot Cowboys Of The Sky weer te gaan optreden en een album op te nemen. Op vrijdag 20 mei komt de band terug om haar nieuwe album “Kickstart” te presenteren. Vervolgens vindt de ‘B52 Reunion / afterparty’ plaats, waar DJ B-art grunge-, new wave- en punk-hits draait.


Cowboys Of The Sky
It's trashy swamp blues, it's punky rock-'n-roll, it’s Cowboys Of The Sky. De ‘huisband’ van B52 in Hulsberg werd eind jaren 90 opgericht. Een eerste lo-fi demo werd gedraaid op Studio Brussel en zorgde voor succes in Limburg. In 1999 leggen ze hun sessies vast op hun eerste full-length cd “Headhammers”. Hierop worden de uitersten van blues en punk nog meer uitgediept . Na lovende recensies (in o.a. Oor en LiveXS) wordt het enthousiasme ook aangewakkerd in de rest van Nederland. Er volgt er een indrukwekkende lijst optredens in het clubcircuit met optredens in zalen als Paradiso, Het Patronaat en Doornroosje. Maar ook in kleinere kroegen weet de band voor memorabele avonden te zorgen met hun puntige songs en energieke podium act. In 2003 verschijnt de mini-cd “Shiver” en wordt een videoclip opgenomen voor het nummer “Sugar”. Door omstandigheden besluit de band er eind 2003 mee te stoppen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Door het reünie-optreden in september 2012 in poppodium NIEUWE NOR krijgen Cowboys Of The Sky de smaak weer te pakken en besluiten ze een doorstart te maken. De band gaat weer optreden, doet mee aan ‘Nu Of Nooit’, en neemt een nieuw album op.“Kickstart”, zoals de plaat gaat heten, wordt uitgebracht op CD en vinyl.


 
‘B52 Reunion / afterparty’ ft. DJ B-art
Vanaf de jaren tachtig was Hulsberg een hotspot van de underground. Eerst was café La Baraque de verzamelplaats van alles wat punk en new wave was. Na een tijd werd B52 de ‘place to be’ voor iedereen die eens wat anders wilde dan de gangbare disco-cultuur.
 
Vanuit de cockpit van een echte B52-bommenwerper daalden in het weekend de lekkerste beats en gitaarriffs neer op het enthousiaste jonge publiek tijdens concerten en houseparty’s. Tijdens de tweede ‘B52 Reunion’ in poppodium NIEUWE NOR draait B52-resident DJ B-art na afloop van Cowboys Of The Sky hits uit de grunge, new wave, punk en dance-scene.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief