01-04-2019
Heerlense horeca vleesvrij voor concert Morrissey Indeed


Als overtuigd vegetariër wil de Britse zanger Morrissey niet dat er vlees wordt verkocht op de plaatsen waar hij optreedt. “Wij streven als poppodium ernaar concertervaringen van tributebands zo compleet mogelijk aan te bieden. Om dit te realiseren vragen we onze omliggende horeca in het centrum van Heerlen om voor één dag geen vlees op het menu te zetten”, aldus een medewerker van de NIEUWE NOR.

Morrissey werd in de jaren tachtig wereldberoemd als zanger van The Smiths, een van de invloedrijkste Britse bands ooit. De groep hield het midden tussen pop en new wave en leverde met onder meer ‘Meat is murder' en ‘The queen is dead’ tal van succesalbums af. Het grote publiek kent The Smiths vooral van de kraker ‘There’s a Light That Never Goes Out’. Als overtuigd vegetariër wil Morrissey niet dat er vlees wordt verkocht op de plaatsen waar hij optreedt. In 2011 zorgde de gepassioneerde Morrissey ervoor dat het gehele festival Lokerse Feesten in het Belgische Lokeren vleesvrij bleef; een eis die hij tijdens de onderhandelingen aan de organisatie stelde.

De NIEUWE NOR geeft aan een concert van de échte Morrissey niet te kunnen bekostigen, maar wil het publiek in Zuid-Limburg toch de ultieme concertbeleving bieden. Hierbij viel de keuze op de Belgische tributeband Morrissey Indeed, dat zowel nummers van The Smiths als solo-werk van Morrissey speelt. “The singer sounded so much like Morrissey - it was spooky”, aldus Ivor uit Camden (UK). Luca uit Brighton beweerde zelfs: “The singer sounds more like Morrissey than Morrissey does today.” Om de concertbeleving óók buiten de zaal volledig te maken, zal er in het hele poppodium geen vlees geserveerd worden: kok Romeo Dorff zal voor de band speciaal een vegetarisch Surinaams menu samenstellen. Ook vraagt de NIEUWE NOR aan de omliggende horeca om voor één dag geen vlees op het menu te zetten. De organisatoren zijn bang dat de band Morrissey Indeed aanstoot zal nemen aan de vele aantrekkelijke restaurants die vlees aanbieden in de directe omgeving van het optreden. “De echte Morrissey last zijn concerten zelf ook regelmatig af, dus we doen er alles aan om dit scenario te voorkomen door te letten op elk detail dat de band tevreden houdt”, aldus een realistische medewerker.

Het concert van Morrissey Indeed vindt plaats op vrijdag 6 december 2019 in de NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop start op dinsdag 2 april om 10:00 uur via de website van het poppodium.

Meer nieuws

03-06-2019

Mt. Atlas nieuwe Artist In Residence van Talentontwikkelingsplan Parkstad PopstadLees meer


21-02-2019

Sneak preview van de nieuwe zaal!Lees meer


14-01-2019

Nieuwe consumptiemunten per 1 januari 2019 / oude munten in te leveren t/m 30 juni 2019.Lees meer