Big2 (try-out) - afgelast
12 April 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 12,50
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets


Dit concert is afgelast.
Wegens omstandigheden is dit concert afgelast. Het concert wordt verplaatst naar het najaar van 2018. Kaarthouders krijgen hun geld teruggestort op hun rekening en worden per e-mail ingelicht.

We kennen Twan van Steenhoven, alias: Big2, als de helft van dé populairste hiphopact van Nederland; The Opposites! Want, wie is er niet groot geworden met hits als 'Geen Klasse', 'Geen Stijl', 'Hey DJ', 'Dom Lomp & Famous', 'Broodje Bakpao', 'Slapeloze Nachten' en 'Sukkel Voor De Liefde'? Terwijl The Opposites in een lange winterslaap zitten, timmert Big2 aan de weg als producer. En... nu ook als solo-artiest! Met band nog wel. Op 12 april komt hij zijn nieuwe solo-album voor het allereerst uitproberen in Heerlen. “Ik ga performen met een live band, dat wordt één grote teringgezellige boel.", aldus Twan. Wij zijn heel benieuwd en geven jullie, in samenwerking met de Limburgzaal, de kans dit voor het eerst in het echie te ervaren in Heerlen. Wij willen dat je danst! En dat gaat ook gebeuren.


Tsja, The Opposites. Wat moet je daar nog over zeggen? Hun eerste album 'De Fik Erin' verscheen op Top Notch en bevatte onder meer de hit 'Slaap', inclusiefeen video waar je in die tijd niet omheen kon. Die succesvolle lijn trok het duo door met hits als 'Geen Klasse', 'GeenStijl', 'Hey DJ', 'Dom, Lomp & Famous' 'Broodje Bakpao', 'Slapeloze Nachten' en 'Sukkel Voor De Liefde'. Het bracht het duo naar de grootste podia en festival vanNederland: Lowlands, Pinkpop, Paradiso... Geen zaal of tent kon ontsnappen aan de chaos die Big2 enWillem creëerden. Al in een vroeg stadium zetten zij de maatstaf voor de moderne hiphopshow: moshpits, wall ofdeaths, salto’s en perfecte cirkelpits, niets was hen te gek.En terwijl The Opposites al een tijdje in een lange winterslaap ligt, timmert Big2 des te harder solo aan de weg; hijproduceerde voor onder meer Dio, Yes-R, Sticks en Appa & Sjaak en bracht de afgelopen jaren een solo-EP, eenalbum met Mario Kartel en het project Straight Outta Control uit, waarmee hij en diverse collega’s de legendarischegroep N.W.A. eerden. En er is méér onderweg, want zijn nieuwe soloalbum is af: “De nieuwe muziek is een reflectieop alle gekkigheid die we het afgelopen decennium hebben meegemaakt. Tegelijkertijd is het een startschot voor hoede komende tien jaar eruit gaan zien.”Bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk ook een spiksplinternieuwe live show: “Ik ga performen met een live band, datwordt één grote teringgezellige boel. Er komt een hele andere energie bij als met een dj.” Hij kijkt dan ook erg uit naarzijn shows, die volgens hem het best zijn te omschrijven als gezellig, puur en energiek. “Geef me een podium en iksloop ‘m!”Dit sta-concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief