Blind Sight
+ The Royal + Phoenix'Ashes
05 October 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 7,50
CJP: € 5,00
student: € 5,00
Avondkassa: € 10

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open | 20:30 uur: Phoenix'Ashes | 21:30 uur: The Royal | 22:30 uur: Blind Sight | Verwacht einde: 23:20 uur.
Het vuur is aangewakkerd; na jarenlange afwezigheid is Blind Sight terug in de Nederlandse metalscene! Dit najaar gaan zij op tour met hun nieuwe, langverwachte album ‘March of the Clowns’ en geven op vrijdag 5 oktober in poppodium NIEUWE NOR hun eerste show in 8 jaar (!) tijd. “We hebben hier heel wat keren de tent mogen afbreken, dus dat doen we graag nog een keer”. Als support nemen zij melodic metal-band The Royal en de Heerlense post-hardcore band Phoenix’Ashes mee.

In 2006 zorgde het goed ontvangen debuutalbum ‘The Tenderstrike Salvation’ voor een vliegende start van Blind Sight met tours door Europa, het Verenigd Koninkrijk, en Azië, vele clubshows in eigen land en grote optredens als voorprogramma voor heavy metal iconen Slayer, Mastodon, Trivium en Machine Head. In 2010 werd het stil rond Blind Sight zodat bandleden zich konden focussen op projecten als From Earth, Dead Man's Curse, HDK en The Darkest Red.

Nu, acht jaar later, is het vuur weer aangewakkerd en zullen zij hun comeback starten in de NIEUWE NOR. "We huurden een repetitieruimte, gewoon om nog eens te jammen en bij te praten. We merkten dat er nog altijd een bepaalde chemie was en het smaakte voor iedereen naar meer", vertelt frontman Geert Kroes over het wederzien met zijn oude bandmaten. “Met het rekruteren van drummer Matthieu Boer (From Earth) en de toevoeging van mede-oprichter Auke Visser als derde gitarist, zijn we sterker dan ooit. We kunnen niet wachten om weer op de planken te staan."


 
support: The Royal
The Royal haalt het beste uit een breed scala van metal-subgenres en combineert deze tot een frisse, unieke cross-over: een geraffineerde combinatie van metal, groove en melodie. De afgelopen jaren speelde de band support-shows voor acts als Architects en Breakdown Of Sanity en kwam onder de aandacht tijdens festivals als Jera On Air en Impericon Festival.


 
support: Phoenix’Ashes
Phoenix’Ashes is de perfecte mix van snoeihard, melodieus en catchy hooks. De Heerlense post-hardcore band explodeert op het podium en wordt een verzengende live-machine, die pas stopt met spelen als het zweet van het plafond druipt en wanneer iedereen hun pakkende refreinen meezingt.


 
Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief