Boris
+ Antikythera
11 May 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 18,50
CJP: € 16,00
student: € 16,00
Avondkassa: € 21

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets


Op vrijdag 11 mei komt Boris terug naar poppodium NIEUWE NOR mét zijn nieuwe album "NEON: funk in a different light", waarop hij zijn geliefde funk samensmelt met een hedendaagse sound. "Boris is terug, en zijn soul is nog springlevend.", schreef Maxazine over zijn vorige tournee. Boris 'Keep The Soul Alive' Titulaer werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan Idols in 2003. Hij werkte vervolgens samen met supersterren als Angie Stone en John Legend, maar ook de nieuwe generatie popartiesten zoals Maja Jane Coles, Chase & Status en The Chainsmokers. 

Boris, a.k.a. Bo Saris, snelde in 2003 – na talentenshow Idols – met zijn debuutsingle naar nummer 1 van de Top 40: de toon was gezet. De vier studioalbums die de popzanger sindsdien uitbracht eindigden hoog in de charts in binnen- en buitenland. Toen Boris besloot om een tijd in Engeland te gaan wonen om zijn creatieve grenzen te verleggen, bracht hij zijn vierde album ‘Gold’ uit op het Britste label Decca Records (Universal), waarvan de eerste single She's On Fire een onstuitbare radiohit werd. De Britten doopten Boris om tot "modern day soul sensation" en noemden de getalenteerde Nederlander in één adem met soulvolle vocalisten als Adele, Jamie Lidell en Amy Winehouse. Er volgde een tour door landen als Engeland, Duitsland, Italië en Polen. Ook in Nederland kwam het album tot nummer 4 in de album top 100. Op 20 april presenteerde Boris zijn kersverse album “NEON: ‘funk in a different light’”,  dat hij via Crowdfunding realiseerde. Op zijn nieuwe album laat Boris zijn geliefde funk samensmelt met een hedendaagse sound. 


 
support: Antikythera
Antikythera, ontstaan op het Conservatorium in Maastricht, combineert invloeden uit moderne electro, jazz, soul, trip hop en dance tot electro soul. En het gaat de jonge band voor de wind; in 2017 won Antikythera de Maastricht Jazz Talent Award, belandde in de finale van bandwedstijd Nu Of Nooit, en gaf pas geleden nog een zeer goed – ook door Cory zelf! - ontvangen aftershow bij Cory Henry & The Funk Apostles. Voor liefhebbers van Hiatus Kaiyote, Bonobo en Kamasi Washington.Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief