'Kloostersessie' ft. Christof van der Ven
+ Bennie Curnow (UK)
28 October 2018

Savelbergklooster


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,50
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30 uur deuren open | 20:00 uur - 20:30 uur: Bennie Curnow | 20:50 uur: Christof van der Ven (verwacht einde: 22:05 uur)
Met 'Empty Handed' bracht Christof van der Ven in april 2018 een bezielend en veelzijdig solo-album uit. De Nederlandse muzikant, die ook in Bear's Den speelt, steekt op zijn eigen album zijn bewondering voor Damien Jurado en Bon Iver niet onder stoelen of banken. Op zondag 28 oktober komt hij tijdens zijn eerste eigen headline-tour door Nederland voor een intieme Kloostersessie naar het Savelbergklooster in Heerlen. Dit is een zit-concert. Er zijn maximaal 75 plaatsen beschikbaar.

Een wonderlijk verhaal, dat van Christof van der Ven. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solocarrière serieus van de grond te tillen. Daar kon hij naast zijn werk als kok in een plaatselijk restaurant gaan toeren als support act van The Staves, The Boxer Rebellion en Bear's Den. In 2016 werd hij gevraagd om toe te treden tot Bear's Den, waarmee hij op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en meerdere internationale tours langs grote zalen deed. In de tussentijd is hij actief gebleven met zijn solowerk, met het debuutalbum ‘Empty Handed’ (april 2018) mede tot resultaat.‘Empty Handed’ is het eerste volwaardige album van Christof van der Ven. Eerder verschenen de EP’s ‘Montreal’ (2016) en ‘Love’s Glory’ (2013). ‘Empty Handed’ heeft hij opgenomen met medewerking van muzikanten die spelen en/of hebben gespeeld met acts als Bear’s Den, Matthew and the Atlas, Alex Vargas, Willy Mason en Laura Marling.

“(…) Empty Handed is zijn fraaie solodebuut. Bevriende muzikanten van Bear's Den, Willy Mason en Laura Marling hielpen hem, met een stemmig maar veelzijdig album als uitkomst. Hij klinkt soms groots (Empty Handed), houdt het elders mooi kaal (Killed This Stone-Dead), maar altijd met het melodieuze vernuft van Damien Jurado of Bon Iver: hij is hoorbaar bewonderaar van beiden. (…)” Volkskrant, Menno Pot, 13 april 2018

“(…) Niet alleen weet Van der Ven precies hoe je songs opbouwt over overleven in de liefde, in je eentje of in een onbekende stad, hij geeft ze met zijn innemende stem en lyriek ook altijd de juiste bezieling mee. (…) Tien sterke liedjes vol wisselende emoties. (…) Hoog tijd dat we hem ook hier omarmen.” OOR, Willem Jongeneelen, april 2018support: Bennie Curnow
Bennie Curnow is een songwriter en fingerpicking gitarist uit Londen. Curnow reist al jaren de wereld rond met muzikanten, onder andere als tourmanager van Bear’s Den én Christof van der Ven. Maar het is pas sinds dit jaar dat hij zichzelf op het podium presenteert; in februari kende hij zijn vuurdoop als voorprogramma bij Willy Mason. Die ervaring heeft hem hongerig gemaakt naar meer. De basis voor zijn dolksound is gelegd na een periode in de zuidelijke staten van Amerika geleefd te hebben. Invloeden waaieren uiteen van Townes van Zandt naar Randy Newman en via Jackson C. Frank naar Joshua Tillman, om een kleine selectie te noemen.Dit concert vindt plaats op locatie Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 in Heerlen (praktisch naast de NIEUWE NOR). De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief