Dive (BE) [album-release "Underneath"]
+ Whispering Sons (BE) + Ersatz DJ's [powered by Downhill Agency]
21 April 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 12,50
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 02:00

Tickets


Tijdschema: 20:00u deuren open / Ersatz DJ's | 21:00u Whispering Sons | 22:00u DIVE | na afloop: Ersatz DJ's
Onder de naam Dive brengt Dirk Ivens (bekend van The Klinik, Absolute Body Control, Sonar) een mix van minimale, hypnotiserend en ritmische beats in combinatie met zijn bezwerende en vervormde stem. In april 2017 verschijnt zijn nieuwe album 'Underneath' op het Duitse label 'Out Of Line'. Downhill Productions en poppodium NIEUWE NOR presenteren de release-show van dit nieuwe album op vrijdag 21 april in Heerlen. Het zal de eerste keer zijn dat de nummers live gebracht worden. Daarbij zal het eveneens Vlaamse Whispering Sons, dat met hun ijzige postpunk vorig jaar de prestigieuze Humo's Rock Rally wist te winnen, het voorprogramma verzorgen. Zoals jullie gewend zijn mag er natuurlijk ook gedanst worden op een avondje NIEUWE NOR en de daarbij behorende platenkeuze is in goede handen bij de Ersatz DJ's.

Dive
Dirk Ivens is bekend als een van de twee stichtende leden van The Klinik. Onder de naam Dive staat hij solo op het podium, slechts gewapend met een minidisc, megafoon en twee stroboscopen. Het nieuwe Dive-album 'Underneath' komt in april 2017 uit op het Duitse label 'Out Of Line' en kwam tot stand met de hulp van o.a. Ivan Iusco (Minus Habens) en Rafael M. Espinosa (Geistform). Op het album hoor je een mix van minimale, hypnotiserende en ritmische beats gecombineerd met bezwerende vocalen die teksten brengen over hoop, dood, liefde en angst. Primitief, hard en experimenteel.  Met zijn optredens over de hele wereld is hij daarmee het levende bewijs dat minder soms meer kan zijn. Dat geldt in meer of mindere mate ook voor zijn andere twee projecten samen met zijn muzikale partner Eric van Wonterghem: de minimale synthpop van Absolute Body Control en de 'noisy' recht-in-je-gezicht beats van Sonar. Ook runt Dirk Ivens twee labels (Dagt en Minimal Maximal) waarop hij electro, ebm en wave uitbrengt van nieuwe en gevestigde bands.Whispering Sons
Whispering Sons was dit jaar de verrassing van Humo's Rock Rally en begon in deze grootste live competitie van België als ware underdog. Tijdens de wedstrijd veroverde de band uit Houthalen-Helchteren echter al snel vriend en vijand met hun typisch eigenzinnige ijskoude herkenbare postpunk stijl. Deze nerveuze reïncarnatie van Joy Division klinkt even desolaat als Anne Clark in haar verlaten metropool. Ijzige synths en drums die klinken alsof ze opgenomen zijn door te hameren op buizen in de gezellige staalfabrieken van het Ruhrgebied. Koud, glashelder en toegediend met messcherpe precisie voor ongebreideld en geoorloofd gewentel in de schoonheid die ellende heet.Dit concert vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR én wordt georganiseerd door Downhill Productions i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief