Elle Hollis [EP release]
02 March 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 6
CJP: € 6
student: € 6
Avondkassa: € 8

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Elle Hollis schrijft catchy popsongs met frisse, elektronische sounds. Een contract bij één van de grootste publishing companies, Warner/Chappell, bracht haar al van Stockholm tot New York. Maar dit is pas het begin. Op vrijdag 2 maart presenteert de 21-jarige Brunssumse mét live-band haar eerste EP ‘Elle Hollis’ in poppodium NIEUWE NOR.

Elle Hollis begon op jonge leeftijd met het maken van muziek. Na jaren schrijven, piano spelen en wedstrijden als Kunstbende en Popsport heeft ze inmiddels haar weg gevonden in de muziekwereld waarin ze zich als veelbelovend popartiest presenteert. Haar eerste single 'Every Day Every Night' was al een voorproefje van de catchy muziek met frisse, elektronische sounds die op haar nieuwe EP te vinden zullen zijn.


 
Haar eerste EP 'Elle Hollis' is een mix van verschillende popstijlen vergelijkbaar met Tove Lo, Years&Years en NAO. "Ik wilde maken wat goed voelde. Bij alle nummers ben ik akoestisch begonnen. Dat is voor mij altijd de beste manier om te schrijven. Daarnaast is het vaak zo dat een popnummer voor mij pas werkt als het ook akoestisch werkt. Ik had een duidelijk beeld in mijn hoofd van hoe ik wilde dat mijn muziek ging klinken, een mix van urban, dance en alternatief met invloeden uit de Scandinavische popscene. Het verder uitwerken tot elektronische producties voelde dan ook alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik ben onwijs blij dat ik met een live band eindelijk kan laten horen waar ik al die tijd aan heb gewerkt."

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief