Eric Gales (USA)
+ Phil Bee & Guy Smeets
09 November 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 16,00
CJP: € 12,00
student: € 12,00
Avondkassa: € 18

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open | 20:30 uur: Phil Bee & Guy Smeets | 21:30 uur: Eric Gales | verwacht einde: 23:00 uur

De charismatische gitarist/zanger Eric Gales staat bekend om zijn stevige riffs en kenmerkende solo’s. Op vrijdag 9 november komt de Amerikaanse gitaarvirtuoos naar poppodium NIEUWE NOR met een dynamische combinatie van rock, funk en dampend vette bluesrock.

Eric Gales groeide op in een muzikaal gezin in Memphis, Tennessee, waar de muziek al vanaf jonge leeftijd met de paplepel werd ingegegoten. De kerk speelde een belangrijke rol, waardoor Eric al gauw in aanraking kwam met blues en gospel. Zijn broers leerden de gitaar ondersteboven en linkshandig te spelen – de Gales’ familietraditie – en lieten Eric kennis maken met verschillende muziekstijlen.

Op vierjarige leeftijd begon Eric gitaar te spelen, wat hem erg makkelijk af ging. Via zijn broers kwam hij in aanraking met stijlen als jazz, country en blues, en artiesten als Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jerry Reed en Albert King. Ook hiphop en fusion kwamen voorbij en al deze stijlen smeedt Eric Gales tot een eigen creatie, puur op gevoel.

In het najaar van 2017 gaf Eric Gales een optreden in De Helling, waarvan Blues Magazine verslag deed: “Een optreden van Eric Gales betekent dat je voorbereid moet zijn op emotie, heel veel emotie, in welke vorm dan ook. Of het nou de dankbaarheid is dat hij na 20 jaar langs de afgrond te hebben gelopen nu eindelijk zijn “rust” heeft gevonden of de blijdschap dat hij nu precies dat doet, waar hij goed in is, muziek maken. Het uit zich allemaal in een emotionele rollercoaster, die hij op inspirerende en pure manier aan het publiek ten toon spreidt.


 

support: Phil Bee & Guy Smeets

De Limburgse blueszanger Phil Bee werd reeds bekroond met verschillende prijzen; zo won hij o.a. met zijn band Phil Bee’s Freedom in 2015 de Dutch Blues Challenge, en werd hij in 2016 tijdens de Dutch Blues Awards verkozen tot ‘best vocalist’. Guy Smeets maakte tot 2015 furore met zijn Guy Smeets Band en is tegenwoordig onder meer gitarist bij blueszangeres AJ Plug en bij Colonel Jetski, samen met Phil Bee. Als voorprogramma van Eric Gales spelen Phil Bee & Guy Smeets een speciale, intieme set, zoals zij ook vorige maand tijdens L1 Cultuurcafé verzorgden.


Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief