Ferocious Dog (UK)
+ Drunken Dolly
22 November 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 13,00
avondkassa: € 15,00
CJP/student: € 10,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30 uur: deuren open | 20:00 uur - 20:30 uur: Drunken Dolly | 21:00 uur: Ferocious Dog (verwacht einde: 22:15 uur)
Ferocious Dog organiseert i.s.m. Voedselbank Limburg-Zuid en de NIEUWE NOR vanaf 18:30 uur een food drop in het café van poppodium NIEUWE NOR. Draag je ook bij? 

Het zeskoppige folkpunk monster Ferocious Dog heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal mixt de band uit Nottingham haar eigen Keltische folk met punk, ska, rock en reggae. Klink als: een kruising tussen The Levellers, Dubliners, The Pogues en Dropkick Murphys. En je weet wat dat live betekent: een dampend folkrock feestje, dat ze al lieten horen op o.a. Glastonbury en Lowlands. Op donderdag 22 november te horen in de NIEUWE NOR.

Muzikaal is Ferocious Dog volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.In England heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

support: Drunken Dolly
Rotterdamse folk-punk met een Iers whiskeysausje. In 30 minuten bezingt Drunken Dolly de roes en de kater, de liefde en de eenzaamheid, het leven en de dood, waarbij de stevige punksongs met dorstig makende banjo- en mandolinepartijen worden begeleid, in de stijl van Dropkick Murphys en Flogging Molly.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop start op donderdag 23 augustus om 10:00 uur.

Meld je aan voor de nieuwsbrief