film: 'Maudite Poutine'
[locatie: Filmhuis De Spiegel]
28 August 2017

Filmhuis De Spiegel


voorverkoop: € 7,5
CJP: € 5,5
student: € 5,5
Avondkassa: € 7,5

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 21:30

Tickets
Deze filmvoorstelling vindt plaats in Filmhuis de Spiegel.

Filmhuis De Spiegel en de NIEUWE NOR slaan de handen ineen om jullie de beste muziek-gerelateerde actuele films te tonen. 'Maudite Poutine' is een eerbetoon aan de basis van de punkenergie: de arbeidersklasse, verveling en urgentie. Stroboscopische effecten, vervormde shots, sterk contrasterend zwart-wit en natuurlijk muziek vertalen de dagelijkse levensangst in een tamelijk rauwe nachtmerrie. De film is grotendeels woordloos.

De 27-jarige muzikant Vincent is op de vlucht, nadat hij een partij drugs van de plaatselijke maffia gestolen heeft. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats Quebec waar hij zijn oudere broer Michel, met wie hij jaren geen contact gehad heeft, tegenkomt. Zijn broer is een gekwelde ziel die staat voor alles wat Vincent wil ontvluchten. Vincent gaat meespelen in de punkband van zijn broer en probeert een gewoon leven te leiden. Maar beiden raken verzeild in een spiraal van geweld. Een film gedraaid op 16 mm in zwart-wit, wat de intensiteit en de somberheid versterkt. De film doet denken aan de films van Philipe Grandieux.

Maudite Poutine is geen rustige film, maar wel een rauwe en energieke vertaling van levensangst en levenslust, een schreeuw om verlost te raken van uitzichtloosheid. De film is te beschouwen als een portret van het leven op het platteland waar rivaliserende bendes elkaar te lijf gaan, maar waar menselijkheid ook ruimte vraagt tussen al het lawaai en geweld heen. (D.P.)Deze filmvertoning vindt plaats in Filmhuis De Spiegel en is 'powered by NIEUWE NOR'. Het is mogelijk e-tickets te kopen via Filmhuis De Spiegel.


Meld je aan voor de nieuwsbrief