Götterdämmerung + No More (DE)
+ Xtort + DJ Syl The Man [powered by Downhill Production / locatie: Oefenbunker]
09 December 2017

Oefenbunker


voorverkoop: € 13,50
CJP: € 11,00
student: € 11,00
Avondkassa: € 15

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:45

Tickets


Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf. Kaartverkoop is gestart. De minimumleeftijd is 16 jaar.
Een heerlijke avond voor liefhebbers van Dark Wave, Electroclash, EBM, Post Punk en Electronica in de Oefenbunker in Landgraaf. Met allereerst een uitzonderlijk optreden van de Nederlandse band Götterdämmerung, tegenwoordig woonachtig in Berlijn. Götterdämmerung werd opgericht in 1991 en doet in 2017 een klein aantal reünie-optredens in originele bezetting. Het Duitse duo No More is bekend van de klassieker 'Suicide Commando' en geeft ook een volledige show. Als support treedt Xtort uit Eindhoven op en DJ Syl The Man verzorgt de platen. Deze avond in de Oefenbunker wordt gepresenteerd door Downhill Productions en poppodium NIEUWE NOR.

Nee, op 9 december hoor je niet de opera van Wagner in de Oefenbunker. Ook gaan we niet samen kijken naar de ‘Loudest Silent Movie On Earth’ die je dit jaar op Pinkpop kon zien. Nee, deze Götterdämmerung is een zwarte rauwe diamant in het gothic/wave-genre die is opgericht in 1991. Ze debuteerden in 1994 met 'A Body and Birthmark' op het Duitse darkwave label Dion Fortune. Hun sound refereerde al direct aan Big Black en Siouxie & The Banshees: waaierig gitaarwerk, vette bass, drumcomputer en synthesizer. De onweerstaanbare theatrale lichaamstaal van de frontman Guido von N. tijdens live-optredens en zijn poetische Welschmerz-teksten maken het plaatje compleet. In de loop van de tijd hield de band het niet alleen bij gothic, maar kwamen er ook uitstapjes naar electro en industrial en dansbare 'deathrock'. In 2004 verscheen de verzamelaar 'Kin-burst 9104' via het Oostenrijkse Strobelight Records en, mede dankzij iTunes werd dit een klassieker. Anno 2017 heeft Götterdämmerung besloten een klein aantal reünie-optredens te doen in de originele bezetting.Marc Bijl, bassist van Götterdämmerung, is ook bekend als kunstenaar. In dit interview praat hij over de muziek- en kunstwereld. En nee, het optreden in Groningen in 2012 werd niet het laatste...No More (DE)
No More uit het Duitse Kiel is vooral bekend om haar nummer "Suicide Commando", dat zich sinds 1981 in de New Wave-scene heeft verspreid als een virus. Het lied is vandaag nog een essentieel onderdeel in veel dj-avonden met Dark Wave, Electroclash, EBM, Post Punk, Electronica of Indie. In 1986 was No More no more; de band ging uit elkaar, maar kwam in 2008 als duo duo (Tina Sanudakura en Andy Schwarz) terug op het podium. En met succes: sindsdien zijn er meer dan 150 concerten in heel Europa gespeeld. Daarbij combineert het duo ongewone elektronische instrumenten, zoals de theremin en de "Green Circle" met digitale en analoge geluiden. Dit resulteert in een indrukwekkende Indie-Post-Punk-Pop-Electronica-("Whatever")-mix die zowel muzikaal als visueel zeer interessant is.

Support-act: Xtort uit Eindhoven. DJ: Syl The Man.

Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. de Oefenbunker. Voor dit concert gelden de huisregels van de Oefenbunker. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief