Klein.Berlijn 2019 - 'Mosae Zappa'
locatie: Schelmenhofje | Cultura Nova 2019
30 August 2019

Schelmenhofje


Gratis toegang!
Open 18:00 | Aanvang 18:00 | Einde 22:30

Gratis toegang

Ook dit jaar geeft Mosae Zappa tijdens Klein.Berlijn onder de naam ‘Holiday In Berlin’ weer een gratis voorproefje van hun jaarlijkse festival. Het toonaangevende festival viert jaarlijks de muziek en het leven van Frank Zappa en vindt dit jaar plaats op 29 en 30 november. Reken tijdens ‘Holiday In Berlin’ dus ook op verschillende genres en een bijzondere avond. Zappaesque en meer...

Disco Boyz [18.00 – 22.30]

Geen enkel Mosae Zappa-evenement is compleet zonder de aanwezigheid van haar resident DJ's. Lock up your mothers, here's The Disco Boyz! De boyz draaien niet alleen plaatjes van hun grote inspirator Frank Zappa maar ook van andere artiesten die enigszins buiten de lijntjes durven te kleuren. Dwars door alle genres heen, met een voorliefde voor het absurde en waar mogelijk dansbaar.

Rafaël Dulfer [19.00 – 19.30]

Rafaël Dulfer heeft geen band nodig om het publiek te vermaken. Een elektrische gitaar en stevige strot, meer hoeft het niet te zijn. Rafaël brengt covers vanuit hun essentie maar dan op zijn eigen manier én eigen nummers waar hart en ziel in zijn gestoken. In harde blues-stijl met invloeden van o.a. Tom Waits, Jimi Hendrix, Roger Waters, Deep Purple en andere toppers uit de oude doos.

Submecha [19.45 – 20.30]

Submecha is een experimentele rockgroep uit Midden-Limburg. Origineel begonnen als een freestyle jam duo en inmiddels uitgegroeid tot een volledige viermans-formatie. De muziek zweeft tussen de genres door en trekt zich weinig aan van conventionele tradities. Verwacht een ongezonde mix van melodische zang en ritmische rap, ontspannende jazz-solo's en duistere ambient soundscapes. 


ACG Vianen [20.30 – 20.45]

In samenwerking met Borderlines presenteren we traditiegetrouw tijdens Klein.Berlijn iedere avond een andere poetry slammer. ACG Vianen heeft als woordwerker met zijn (klank)poëzie een gedegen podiumperformance weten op te bouwen. Hij kraakte, soms ook letterlijk, de planken van menige zaal en festival. Zijn werk is te typeren als een ontmoeting tussen Johnny van Doorn en Jan Arends die J.A. Deelder & Jaap Blonk zijn tegengekomen.

Murphy [21.15 – 22.00]

Murphy daagt de muzikale status quo uit met vrijheid en zelfexpressie als voornaamste wapens en uiteenlopende genres als rock, minimal music, eigentijdse jazz en avant-garde als inspiratiebron. Hun wortels liggen in Portugal, Australië en Nederland, maar op vrijdag 30 augustus zijn ze op vakantie in Berlijn. Klein.Berlijn dus. 

___
Verrassende pop-up culturele hotspot tijdens Cultura Nova 2019!


Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 24 augustus t/m 1 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam, en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen. Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. 

De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Cultura Nova.


Meld je aan voor de nieuwsbrief