Klein.Berlijn 2019 - 'Break Beer & Battles'
locatie: Schelmenhofje | Cultura Nova 2019

In samenwerking met HFC Dancestudio staat Klein.Berlijn op zaterdag 31 augustus in het teken van hiphop tijdens ‘Breaks Beers N Battles’, waarbij dansers van HFC in verschillende breakdance battles de strijd aan gaan met een viertal b-boys van buiten de regio. ‘The godfather of slam’ verzorgt poetry slam, en met EllMatic & Kijk Een Ster hebben we een primeur en horen we voor het eerst hun nieuwste EP ‘Interim’ live.

HFC Dancestudio [19.00 – 22.30]

De breakdancers van HFC (Heerlen Fucking City) gaan tijdens ‘Breaks Beers N Battles’ de strijd aan met een viertal andere b-boys, waarbij een jury zal beslissen wie de winnaar is. Hun DJ zorgt tijdens de battles en daaromheen voor de funky hiphop tunes. 

Gijs Ter Haar [20.30 – 20.45]

In samenwerking met Borderlines presenteren we traditiegetrouw tijdens Klein.Berlijn iedere avond een andere poetry slammer. Gijs ter Haar alias “de Godfather of slam” is in 1963 geboren in Apeldoorn. Na een turbulent leven begon Gijs begin jaren 90 met het schrijven van poëzie en is hij inmiddels een legende onder poëzie minnend Nederland.

EllMatic & Kijk Een Ster [21.00 – 21.30]

EllMatic, lid van de Heerlense hiphop crew ‘Het Verzet’, schrijft al sinds 2002 hiphop tracks. Samen met Kijk Een Ster, alter ego van Heerlenaar Brendan Gijzen, bracht hij afgelopen maart de EP ‘Interim’ uit. Tijdens Breaks Beers N Battles wordt deze EP voor het eerst live uitgevoerd.


___
Verrassende pop-up culturele hotspot tijdens Cultura Nova 2019!


Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 24 augustus t/m 1 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam, en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen. Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. 

De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Cultura Nova. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief