'Kloostersessie' ft. Mick Flannery (IRL)
+ Izzy Goossen
10 May 2018

Savelbergklooster


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Uitverkocht


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster in Heerlen. Tijdschema: 19:30u. deuren open / 20:00u. - 20:30u. Ismena Goossen / 21:00u. Mick Flannery / verwacht einde: 22:30u.
Mick Flannery is een rauwe en pure liedjesschrijver met een prachtig gepijnigd en met whiskey doordronken stemgeluid. Het ene nummer kan lekker rocken en bijna bluesy zijn, het andere is een echte folksong. De rode draad is de doorleefde stem van Flannery. Op donderdag 10 mei geeft de veelgeprezen Ier een solo-optreden in het Savelbergklooster tijdens een nieuwe editie van de ‘Kloostersessies’.

Mick Flannery is een rauwe en pure liedjesschrijver afkomstig uit Ierland. Dat hij die liedjes ook heel goed weet te brengen is een mooie aanvulling, zo zegt hij zelf. Uiteindelijk blijven alleen de liedjes over: de shows, de aandacht, alles vervaagt, maar de muziek blijft. En dat komt heel goed uit want Flannery maakt prachtige muziek. Zijn talent voor songwriting werd bevestigd toen hij op negentienjarige leeftijd als eerste muzikant van Ierse afkomst ooit de International Songwriting Competition won in Nashville.


 
Mick nam op zijn 14e levensjaar, onder de muzikale invloed van zijn moeders familie, voor het eerst een gitaar in handen in hun oude boerderij in Blarney, waar hij opgroeide met de muziek van Tom Waits, Bob Dylan, Joni Mitchell, Van Morrison en Jim Croce. Tijdens zijn tienerjaren schreef hij - terwijl hij een opleiding volgde tot steenhouwer – een flink aantal nummers, wat resulteerde in het feit dat hij op 21-jarige leeftijd bij een groot label tekende en zijn eerste album 'Evening Train' uitbracht.
De meest recente albums van Mick zijn geschreven in Berlijn; een besluit dat Mick zelf omschrijft als een 'zelfopgelegd ballingschap'. In zijn nieuwste album, "I Own You", beschrijft Mick het omgaan met bredere kwesties dan hij in zijn eerdere werk behandelde: thema's van onrecht en ongelijkheid. Mick Flannery woont momenteel in County Clare (Ierland), waar hij werkt aan zijn zesde studioalbum.


 
support: Izzy Goossen
De 19-jarige Heerlense Izzy Goossen, student aan de Nederlandse Pop Academie, schrijft melancholische en dromerige folk-nummers. Haar stemgeluid wordt vergeleken met die van de Amerikaanse singer-songwriter Melanie Safka, waarbij ze zich in haar songs laat inspireren door artiesten als Tom Waits en Nick Cave.Dit concert vindt plaats bij ‘de TWEE gezusters’ op locatie Savelbergklooster, dat zich praktisch naast de NIEUWE NOR bevindt. De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief