'NIBBEN' ft. Ray Fuego, Tads Thots & GHQST
+ $lenterpri$e + DJ I-Won + afterparty
01 April 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 10
Avondkassa: € 12,5

Open 22:00 | Aanvang 22:00 | Einde 04:00

Tickets
Tijdschema: 22:00u. DJ I-Won | 23:00u. - 23:45u $lenterpri$e | 23:45u - 00:15u DJ | 00:15u. - 01:15u SMIB | 01:15u - 01:45u DJ KC (SMIB) | 01:45u - einde: DJ I-Won

‘NIBBEN’, dat is Amsterdamse hiphoptaal voor ‘binnen’. En binnen in de NIEUWE NOR is waar het op zaterdag 1 april gaat gebeuren, een écht uitbundig en rauw hiphop-sfeertje met de eerste Limburgse show van Ray Fuego, Tads Thots en GHQST. Inderdaad, dat zijn drie van de leden van het SMIB-collectief dat zo lekker gaat de laatste tijd. Maar ‘NIBBEN’ is méér: een hele avond losgaan op de lekkerste hiphop-tracks uit binnen- en buitenland van diverse DJ’s, zoals next best thing I-Won, naast live-acts, ook met Limburgse roots, want daar zorgen de boys van $lenterpri$e wel voor. Dus, wees welkom en kom binnen bij NIBBEN! 

Ray Fuego is de voorman van SMIB en de aansticht van de punk-attitude die nu rondom het hiphop-collectief hangt. Fuego’s muziek lijkt misschien sluw en duister met zijn extravagante uiterlijk en roekeloze mentaliteit. Maar vergis je echter niet: Ray Fuego staat voor positiviteit en energie, iets dat Nederhop miste deze energie, tot Ray Fuego toetrad tot de rap game. En dat nu keihard opvalt: “SMIB brengt de punk terug in hiphop”, schreef 3VOOR12 over hun show op Noorderslag, iets dat we op 1 april dus mooi mogen meemaken. Ray Fuego, een ongecontroleerde superster, die zelfs in de intieme setting van De Wereld Draait Door zijn energielevel niet in bedwang kan houden. Maar niet alleen Ray Fuego komt naar Heerlen. Hij neemt zijn broeders Tads Thots en GHQST (spreek uit “ɡoʊst”) mee. Tads Thots’ keurmerk is ‘innovatief’. Hij is lyricaal ijzersterk, en kan zowel rappend als zingend uit de voeten. Terwijl GHQST een verhaalverteller is die tovert met de marge tussen A en Z. Tijdens ‘NIBBEN’ zie je samen op het podium die tracks doen, maar op elke track neemt een van de rappers de leiding. En dus hoor je straks GHQST’s 'Focus' naast een track van Tads Thots die 'DR' (doe relaxt) heet. Straattaal? Nee, niet echt, want deze jongens zijn nergens grofgebekt. Ze spelen met woorden, maken hun eigen regels. Geen geheimtaal, want iedereen is welkom, maar je moet er wel een beetje moeite voor doen!, zoals ze vertellen tegen NRC.

De obscure teksten komen van een collectief met Limburgse roots. En toch is $lenterpri$e eigenlijk erg on-Limburgs, het maakt hen niks uit wat anderen van hen denken. Eigenwijs, een beetje vreemd en erg up-coming. Upcoming is ook DJ I-Won, een jonge (hij is 16 jaar!) DJ uit Almere die toch al de nodige ervaring heeft, o.a. in discotheken Saint Tropez en ANNO in zijn woonplaats. Met een uitstekend oor en uitgekiend gevoel voor dikke tracks, is dit een potential ‘next best thing’.Deze avond wordt georganiseerd door NIBBEN i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop start op vrijdag 3 februari om 10:00 uur.


Meld je aan voor de nieuwsbrief