Peter Murphy
40 years of Bauhaus, Ruby Celebration featuring David J + Desert Mountain Tribe + That 80's Feeling afterparty ft. Ersatz DJ's
30 November 2018

NIEUWE NOR - zaal


Dit concert is helaas afgelast.
Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Afgelast
BELANGRIJK: DIT CONCERT IS AFGELAST! Vanaf 20:00 uur vindt er een gratis toegankelijke troost-party plaats in Café Bluff.

Peter Murphy komt, samen met mede-Bauhaus-oprichter, bassist David J, op vrijdag 30 november naar Heerlen! Het tweetal speelt met een volledige band het Bauhaus-debuut-album ‘In The Flat Field’ integraal, aangevuld met een aantal Bauhaus-klassiekers en viert daarmee dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht. Support: Desert Mountain Tribe (UK) en afterparty door de Ersatz DJ's van That 80's Feeling.


Peter Murphy
In 1978 werd de baanbrekende post-punk band Bauhaus in Northampton, Engeland, opgericht. Muzikaal nam Bauhaus een unieke positie in binnen het postpunk-genre met muziek doordrongen van minimalisme, donkere glamrock en kunstzinnig experiment. De illustere single 'Bela Lugosi's Dead' was via het befaamde 4AD label in 1979 uitgebracht, waarna in 1980 het debuut-album ‘In The Flat Field’ op hetzelfde label volgde. ‘Verplichte kost voor elke rechtgeaarde vleermuis’, schreef Muziekblad OOR over dat debuut, dat later dit jaar, samen met een aantal andere Bauhaus-albums, opnieuw zal worden uitgebracht op gekleurd vinyl.Ondanks de korte carrière – Bauhaus ging in 1983 al uit elkaar – bleek de band zeer invloedrijk over de volgende decennia. De bandleden stortten zich op andere projecten, terwijl ‘Godfather of Goth’ Peter Murphy een succesvolle solo-carrière opbouwde, waarbij hij tijdens live-optredens vaak putte uit het werk van Bauhaus. De aankomende tour ‘40 years of Bauhaus, Ruby Celebration featuring David J’ viert dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht en brengt twee originele leden, zanger Peter Murphy en bassist David J., terug samen op het podium. Het duo wordt bijgestaan door een volledige band. In 2016 stond Peter Murphy al een keer, destijds in kleine bezetting met een semi-akoestische show in de NIEUWE NOR. De conclusie van webzine De Afgrond over dat optreden luidde dan ook: "Post-punk leeft in Parkstad Popstad, of zoals Peter Murphy zou zeggen: Undead undead undead." Het optreden van Peter Murphy op 30 november in Heerlen is het enige dat de band dit najaar in Nederland zal geven. De poppodia in Parkstad onderscheiden zich binnen Nederland door veel ruimte te geven aan New Wave en aanverwante alternatieve muziek uit de Jaren 80. Behalve Peter Murphy geven Einstürzende Neubauten (26 augustus, tijdens Cultura Nova in de Limburgzaal) en Clock DVA (8 september a.s. tijdens de Inpoet Reünie in de NIEUWE NOR) exclusieve Nederlandse concerten in Heerlen. Ook voor nieuwe acts met een drang naar het wave-verleden is er ruimte in de programmering. Zo staat het Amerikaanse duo Sextile, dat met haar combinatie 70's punk en 80's synthwave in de underground van Los Angeles opereert, op dinsdag 25 september in de Oefenbunker in Landgraaf. 

support: Desert Mountain Tribe (UK)
Verwacht epische psych met een Britrock-attitude. Een clash tussen Oasis en Tame Impala. De Engelse psych band Desert Mountain Tribe kende een vliegende start toen hun track Coming Down gefeatured werd op een release van het legendarisch label Fuzz Club Records en Austin Psych Fest. Twee jaar geleden bracht het trio hun eerste album Either That Or the Moon en waren er lovende recensies door gerenommeerde blogs als Drowned In Sound en Louder Than War. Afgelopen juni is het tweede studioalbum van de band, Om Parvat Mystery uitgekomen. 
That 80's Feeling afterparty ft. Ersatz DJ's (tot 03:00 uur)
Voor en na het optreden van Peter Murphy draaien de Ersatz DJ's nog de beste alternatieve muziek van de jaren 80 tot nu. Na het concert van Peter Murphy is er gratis toegang tot deze afterparty.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. Het concert is uitverkocht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief