St. Tropez
+ Yuri Landman
13 September 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 10,00
CJP: € 8,00
student: € 8,00
Avondkassa: € 12,5

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets


Tijdschema | 19:30 uur: deuren open | 20:00 uur: Yuri Landman | 21:00 uur St. Tropez | verwacht einde: 21:45 uur.
St. Tropez is een band uit Amsterdam met leden van Go Back To The Zoo. Oké, vergeet die associatie direct! Enkele jaren geleden besloot het viertal om een nieuwe band te beginnen met totaal andere muziek. Als St. Tropez spelen ze "gruizige rock & rollsongs met de trashy popvibe van The Dandy Warhols en de hyperactieve energie van een stel onstuitbare punktieners." Begin mei kwam het tweede (titelloze) album uit, dat ze presenteren door een maand lang een pop-up store in Amsterdam te hosten. En daarna gaan ze op tour: donderdag 13 september komt St. Tropez naar poppodium NIEUWE NOR voor een van hun indrukwekkende live-shows!

In 2015 dook daar opeens een mysterieuze band op, St. Tropez. De enige beschikbare informatie was “four guys making garage punk in a former gay sauna by the canals of Amsterdam”. Deze ‘guys’ bleken helemaal niet zo onbekend te zijn; het ging namelijk om de leden van Go Back To The Zoo. Zij besloten een nieuwe band op te richten met nieuwe muziek, waarbij bassist Lars Kroon de leadzang voor zij rekening neemt. Vele positieve reacties volgden op de koerswijziging: "De boodschap: vergeet Go Back To The Zoo. Wat volgt is een salvo aan gruizige rock & rollsongs met de trashy popvibe van The Dandy Warhols en de hyperactieve energie van een stel onstuitbare punktieners." schreef Oor. En de energieke live-shows bliezen iedereen omver.  

Anno 2018 presenteert St. Tropez haar tweede album op een bijzondere manier: met een pop up studio/venue in station Amsterdam Centraal. De hele maand mei is iedereen welkom in deze experimentele ruimte waar muziek centraal staat: "Met St. Tropez zijn we met al onze uitingen altijd bezig onze eigen wereld creëren. Dit doen we normaal gesproken bijvoorbeeld vanaf een podium in een club zaal, met onze beeldtaal in video’s, of gewoon in onze eigen opname studio. Nu met het verschijnen van ons 2e album willen we deze wereld vertalen naar een fysieke ruimte, en deze openstellen zodat iedereen welkom is om mee te doen. Er gaan ongetwijfeld heel interessante dingen ontstaan, dus kom langs! Lang leve het experiment!". Volg alles live op YouTube.


 
support: Yuri Landman
Yuri Landman (1973) is een muzikant en uitvinder van muziekinstrumenten. Gebaseerd op geprepareerde gitaartechnieken, bouwde hij in 2001 zijn eerste instrument om de onnauwkeurigheid van ter plekke geprepareerde instrumenten op te lossen. Hij heeft experimenteel gebouwd voor acts als Sonic Youth, dEUS, Melt-Banana, Rhys Chatham, Ex-Easter Island Head, Half Japanese, Kaki King. Naast shows met zijn band Bismuth, treedt Yuri ook solo op, zoals in de pop-up studio van St. Tropez op het Centraal Station in Amsterdam.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief