The Ex
17 May 2018

Oefenbunker


voorverkoop: € 13
CJP: € 10
student: € 10
Avondkassa: € 15

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf. Kaartverkoop is gestart.

De Nederlandse avant-garde/punkband The Ex bestaat al bijna 40 jaar en staat bekend als één van de meest vooruitstrevende en onvermoeibare bands ter wereld. Op donderdag 17 mei is de band na 4 jaar weer terug in de Oefenbunker in Landgraaf met hun gloednieuwe plaat “27 Passports”.

De avontuurlijke, innovatieve Nederlandse band The Ex heeft sinds hun oprichting in 1979 de categorisering getart. De band is geboren uit de punk-explosie, toen alles nog mogelijk was, en is er in geslaagd om zowel nieuwsgierigheid als passie voor hun muziek te behouden. Met gitaren, bas, drums en stem als uitgangspunt, verkent The Ex onontdekte, muzikale gebieden tot op de dag van vandaag. “Forward in all directions!”


 
Begin 2017 sloot de band zichzelf drie maanden in de oefenruimte op om te werken aan nieuw materiaal. In juli werd de nieuwe set in Amsterdam uitgeprobeerd waarna er tijdens een paar korte tours nog werd geduwd en getrokken zodat de nummers in oktober konden worden opgenomen door Kasper Frenkel in de Electric Monkey Studio in Amsterdam-Noord. In drie dagen tijd werden tien tracks op de gloeiende plaat gezet. De eerste Ex-plaat sinds 2013 en nu als 'four-piece' band: zinderend, schurend, speels en wonderbaarlijk. De 28e Ex-plaat, getiteld “27 Passports”, wordt eind maart zowel digitaal als op CD en LP gereleast, compleet met een fotoboek door Andy Moor.

Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. de Oefenbunker. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief