Waylon
"The World Can Wait Tour" [locatie: Limburgzaal]
29 September 2018

Limburgzaal / Theater Heerlen


uitverkocht
voorverkoop: € 31,20

Open 19:30 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Uitverkocht


Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal
Waylon tourt dit jaar met de "The World Can Wait" tour door Nederland en komt op 29 september naar de Limburgzaal in Heerlen! In het jaar waarin hij voor de tweede keer voor Nederland gaat deelnemen aan het songfestival, zou je denken dat de rest van de wereld juist niet kan wachten. Maar niets is dus minder waar, want er komt, ná het songfestival ook een nieuw, persoonlijk getint, album met de titel... "The World Can Wait".

De tour, die een aftrap is van misschien wel het meest bepalende jaar voor Waylon, zal het publiek onder andere een voorproefje geven van het langverwachte persoonlijke album met gelijknamige titel. Het album zal na het songfestival worden gereleased. "The World Can Wait" wordt het album waarbij Waylon terugkeert naar zijn liefdevolle muzikale roots, die nog steeds geworteld zijn in Nashville. Een album waarbij hij zijn grote helden van de country music eert maar door vooral zijn eigen sound in die voor hem zo inspirerende omgeving te omarmen. En natuurlijk het album waar uiteindelijk ook de keuze van het songfestivallied 2018 op zal komen te staan. Dat lied wordt op 10 maart bekend gemaakt. “Er is voor mij geen ontsnappen aan. Iedere keer als ik mijn pen en gitaar op pak, zijn de eerste tonen toch altijd weer Country. Maar tegelijkertijd heeft mijn eigen ontwikkeling daar inmiddels een grote invloed op gehad”, aldus Waylon.De titel van de tour is vooral een verwijzing naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. Waylon: “Ik wil dat mensen die live naar mij komen kijken volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor mijn publiek, dat verwacht ik ook deze keer meer dan ooit van hen. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuis laat of minimaal uitzet. Vaak ga je toch filmen of foto’s maken. Je creeert weer een filter tussen wat je ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem persé moet delen. Net of het anders niet is gebeurt. Hoe mooi zou het zijn als je die paar uur daar even los van komt en alleen met jezelf of mij een dialoog aangaat. Gewoon genieten. The World Can Wait.”

Afgelopen jaar was voor Waylon een mooie opmars naar 2018. Met een tour die binnen een dag uitverkocht, winnende coach bij The Voice of Holland en eveneens winnaar van It takes 2. Daarnaast waren er 3 uitverkochte shows in Ahoy met Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden. Omdat muziek zijn levensadem is wil hij naast het komende drukke jaar vooral weer veel optreden. Vanaf 12 april t/m eind september zal hij in 31 zalen uitademen. “On tour ben je familie, dan wacht de wereld zowieso want alles speelt zich af onderweg ergens naartoe en waar je arriveert is dan je thuis.”Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal en is een samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en de NIEUWE NOR. De kaartverkoop start op dinsdag 23 januari om 09:00 uur via de kanalen van Parkstad Limburg Theaters.

Meld je aan voor de nieuwsbrief