Kijk Een Ster en Anna Nita leggen met nieuwe single ‘I Feel You’ een pleister op de getormenteerde ziel.

Kijk Een Ster en Anna Nita leg­gen met nieu­we sin­gle I Feel You’ een pleis­ter op de getor­men­teer­de ziel.

Op vrijdag 25 maart brengen de Heerlense hiphop-producer Kijk Een Ster en soul-zangers Anna Nita de titeltrack van hun aankomende mini-album ‘I Feel You’ uit. Het is de eerste single van hun muzikale samenwerkingsproject dat later dit jaar uitgebracht wordt. Anna Nita X Kijk Een Ster realiseren dat project als artist in residence van de Nieuwe Nor.

Anna Nita x Kijk een Ster
Producer Kijk Een Ster en zangeres Anna Nita werken sinds 2021 als Artist in Residence bij Poppodium NIEUWE NOR in Heerlen aan hun gezamenlijke mini-album. Zangeres en songwriter Anna Nita bracht in 2020 haar eerste EP ‘Insulated’ uit. Met haar nummer ‘Cloud Nine’ belandde ze in de top 50 van de landelijke radiozender NPO Radio 2 Soul & Jazz. Naar aanleiding van haar single ‘Somebody’s Gonna Love You’ werd ze toegevoegd aan de Solid Vibes crew van radio dj Angelique Houtveen. Vorig jaar werd ze genomineerd voor de Limburgse Popprijs in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Sinds 2011 brengt Kijk Een Ster meerdere single’s, compilatie tracks en EP’s uit op verschillende labels in binnen- en buitenland. Hierdoor wisten o.a. LEFTO en Gilles Peterson in het verleden de weg al te vinden naar zijn releases. De single ‘Before It’s Over’ in samenwerking met rapper EllMatic die in 2020 uitkwam belande in de befaamde Spotify editorial lijst ‘Jazz Rap’. Zijn track ‘Freedom’ met Gregg Green werd in 2021 uitgebracht op de verzamel lp ‘Hummingbird Archives’ van BIRD Rotterdam.

Reflecteren op de tijd
Muziek heeft verbindingskracht en kan troost bieden, en dat is precies wat de twee artiesten met hun muziek willen bereiken. “Onze rol als artiest is reflecteren op de tijdsgeest. We leven in een zeer roerige tijd waarin op politiek, sociologisch en ecologisch niveau wereldwijd zoveel aan de hand is dat het af en toe enorm overweldigend voelt. Voor jongvolwassen, die in de bloei van hun leven staan en een toekomstperspectief nodig hebben, is het momenteel een zware tijd."

Over single ‘I Feel You’
“In het nummer zing ik de luisteraar toe met een bemoedigende woorden en voel ik mee, vandaar de titel 'I Feel You'. We willen tegen de mensen om ons heen zeggen; “Weet dat we allemaal door high’s en low’s gaan en vergeet niet dat je onderdeel bent van een groter geheel, je staat er niet alleen voor.” Single ‘I Feel You’ werd opgenomen in de Husky Studio en gemixt en gemasterd door studioproducer Angelo Bombrini. Op de plaat spelen vele bevriende artiesten uit de regio mee die zorgen voor een rijk muzikaal geheel in de sound.

Videoclip opgenomen in pleisterplaats voor de ziel
De video van het nummer werd opgenomen in de Kloosterbibliotheek in Wittem, ook wel de ‘pleisterplaats van de ziel’ genoemd. Omdat de single is bedoeld als pleister op de ziel, de perfecte plaats om de visuals voor de muziek te creëren. De videoclip werd geregisseerd door de talentvolle filmmaker Nandisa Ludidi.Het full-album 'I Feel You' komt later dit jaar uit en wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Fonds Podium Kunsten, poppodium NIEUWE NOR en Brand Cultuurfonds Limburg.

Anna Nita
Anna Nita

Zangeres en songwriter Anna Nita bracht in 2020 haar eerste EP ‘Insulated’ uit. Met haar nummer ‘Cloud Nine’ belandde ze in de top 50 van de landelijke radiozender NPO Radio 2 Soul & Jazz. Naar aanleiding van haar single ‘Somebody’s Gonna Love You’ werd ze toegevoegd aan de Solid Vibes crew van radio dj Angelique Houtveen. Vorig jaar werd ze genomineerd voor de Limburgse Popprijs in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Lees verder...
Kijk Een Ster
Kijk Een Ster

Sinds 2011 brengt Kijk Een Ster meerdere single’s, compilatie tracks en EP’s uit op verschillende labels uit binnen en buitenland. Hierdoor wisten o.a. LEFTO en Gilles Peterson in het verleden de weg al te vinden naar zijn releases. De single ‘Before It’s Over’ in samenwerking met rapper EllMatic die in 2020 uitkwam belande in de befaamde Spotify editorial lijst ‘Jazz Rap’. Zijn track ‘Freedom’ met Gregg Green werd in 2021 uitgebracht op de verzamel lp ‘Hummingbird Archives’ van BIRD Rotterdam.

Lees verder...
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies