Wat wil je nog meer als poppodium?

Wat wil je nog meer als poppodium?

Ambassadeur Indira Paping bezocht afgelopen week het optreden van Goldband
99281936 3077544988990414 8364627075872587776 n

Mijn naam is Indira Paping en ik ben sinds kort ambassadeur voor de Nieuwe Nor. Als Heerlenaar, muzikant, muziekdocent en bandcoach hoop ik een uniek perspectief te bieden bij de diverse optredens waar ik voor de Nieuwe Nor verslag van mag doen. Onlangs bezocht ik voor het eerst de nieuwe zaal tijdens het optreden van Goldband, voor mij hét uitgelezen moment om na de lockdowns weer eens de sfeer in de Nieuwe Nor te proeven.

De nieuwe zaal openen met een uitverkochte show van Goldband, wat wil je als poppodium nog meer?! Dit was precies hoe ik hoopte dat de eerste avond in de “nieuwe” Nieuwe Nor zou mogen zijn en het stelde alles behalve teleur. Dit was tevens de eerste keer dat we als publiek de grotere, nieuwe zaal mochten bezoeken. Niet alleen is de zaal aanzienlijk groter, maar het podium is extra breed gemaakt, waardoor hier in de zaal ook de focus meer op ligt.

Dan de acts. Shakespeaker had de eer als eerste band een voorprogramma te spelen in de nieuwe zaal. Naarmate de avond vorderde, liep de zaal snel vol tijdens hun set en wisten ze uiteindelijk het hele publiek mee te slepen (vooral na hun cover van Doe Maar). Na de set van Shakespeaker was het aan Goldband deze energie in de zaal vast te houden, en dat is ze gelukt. De jonge kerels, die in hun muziek doen denken aan Doe Maar, maar qua presence meer weg hebben van New Kids kregen het hele publiek mee. Er werd luidkeels meegezongen en de energie bleef er tot aan de laatste noot in zitten. En ook al waren de zangharmonieën niet altijd 100% zuiver, de performance en energie van de mannen maakte dat meer dan goed. Wat mij betreft een zeer geslaagde eerste show in de nieuwe zaal!

51944644631 c7aa625e26 o
51946299322 cbcc917112 o

Wat een heerlijke avond. Het publiek was energiek en enthousiast, het geluid was goed en de sfeer was euforisch. Het voelde bijna als een reünie om zoveel bekende gezichten in het publiek en aan de slag achter de schermen te zien. Na zo’n goede start is mijn hoop dat deze energie blijft hangen. Na twee jaar is iedereen natuurlijk enthousiast om weer naar poppodia te gaan, en ik hoop dat we dat kunnen vasthouden. De Nieuwe Nor speelt een grote en belangrijke rol in de muziekscene van Parkstad, zowel voor bekende als onbekende acts. De regio biedt ontzettend veel talent, of het nu groot, klein, jong of oud is, en ik hoop dat de Nieuwe Nor hier haar rol om talent te stimuleren en een podium te geven ook aangrijpt.

Uit commentaar om me heen denk ik dat het publiek van de Nieuwe Nor snel zal ontdekken dat de Nieuwe Nor dé plek is om lokale én internationale acts live te zien.

Indira speelt zelf in de band IKIGA! Je kunt hier meer over IKIGA te weten komen: https://www.ikigamusic.com/

Foto's door René Bradwolff / Marc Bogman / Miksfiles.


Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies