H-Town! Een interview met TEARS over het merk en de Nieuwe Nor

H‑Town! Een inter­view met TEARS over het merk en de Nieu­we Nor

De Nieuwe Nor is méér dan alleen popmuziek. De Nieuwe Nor staat voor popcultuur, in de breedste zin van het woord. Binnen Parkstad lopen er verschillende jonge makers rond die de Nieuwe Nor graag ondersteunt in een deel van hun creatieve uitingen. Eén daarvan is Naud Verboeket uit Landgraaf, landelijk beter bekend door zijn eigen workwear-merk TEARS. Vanavond, 13 mei 2022, vindt de eerste editie van H-Town plaats in onze kleine zaal. Een evenement georganiseerd door TEARS voor “echt iedereen”, waarin je de nieuwste en meest veelzijdige hiphoppers van vandaag en morgen kan bewonderen. Dit alles gepresenteerd in een volledig eigen TEARS saus. We spraken Naud over zijn ervaringen in ons poppodium, zijn reis tot waar hij nu staat, en waar hij zichzelf in de toekomst ziet.

“De Nieuwe Nor is mijn eerste kennismaking met livemuziek en het nachtleven” aldus Naud. “Mijn broer nam me mee naar drum & bass feestjes in de kleine zaal, er ging een hele wereld voor me open. Ik zag mensen die de tijd van hun leven hadden, sociaal waren, maar ieder toch ook helemaal in zijn eigen element.” Vanaf hier kreeg de jonge TEARS de smaak te pakken en dompelde zich onder in de muziekwereld, specifiek de Nederlandse hiphop. Al vóór Naud kleding maakte was hij echt een gangmaker op feestjes: “Ik was een wilde, jonge jongen. Ik hield van moshpits en gek doen. Ik maakte altijd salto’s in het publiek, crowdsurfen. Hierdoor kreeg ik veel aandacht, en ook online volgers. Deze aandacht was leuk, maar ik wilde er graag meer mee doen.” Vanaf toen begon Naud met het maken van zijn eigen kleding. Iets waar hij altijd al interesse in had. Toen hij, als kleine Naud, met zijn moeder naar de kledingwinkel ging, vond hij de spullen die hij zag allemaal nét niet wat hij wilde. Dus paste hij ze thuis aan naar eigen smaak. Een logische stap dus, om de aandacht die hij verwierf om te zetten naar kleding maken voor zijn volgers.

TEARS is uitgegroeid tot een landelijk en zelfs internationaal gerespecteerd workwear merk, en hij ontwerpt bijna alles. Schoenen, broeken, chest-defenders, ondergoed - je kan het zo gek niet bedenken. Zijn kleding wordt gedragen door bevriende artiesten die hij door de jaren heen ontmoette op concerten en festivals. Ook ontwierp TEARS de nieuwe crew-shirts van de Nieuwe Nor. “Een hele eer, want hier begon het eigenlijk allemaal” vertelt Naud. “Het is keihard om te zien dat de artiesten waar ik vroeger naar opkeek, en zelf luisterde, nu ontvangen worden door mensen die mijn shirt dragen. In het poppodium van mijn stad.”

En dan is er dus nog H-Town. Dat vanavond losbarst in onze kleine zaal. “Ik zei altijd tegen de artiesten die bevriend met me zijn: Als ik ooit iets organiseer dan ga ik het serieus aanpakken. Mijn droom was een event te organiseren, mijn vrienden uitnodigen en zij een avond geven om niet te vergeten. Ook voor de bezoeker: Iedereen is er welkom, ik wil ze een kijkje geven in mijn wereld met mijn vrienden en een onvergetelijke tijd geven.” Wat kun je nu precies verwachten qua muziek? “Het ligt best wel uit elkaar, maar het is precies wat ik tof vind. Eigenlijk is het alsof je mijn spotify-playlist aanzet. Je krijgt verschillende verhalen te horen van mijn vrienden uit Nederland en België. Bij veel van deze verhalen was ik zelf dicht betrokken.” In de toekomst ga je nog veel meer verhalen horen op H-Town: “Als je weet met wie ik omga, dan weet je ook wie je in de toekomst kan verwachten in de Nieuwe Nor!”

En de toekomst van TEARS zelf? Waar ziet Naud zichzelf over een aantal jaar. Eigenlijk is zijn visie heel simpel: “Ik wil gewoon meegroeien met de mensen waarmee ik werk. Ik voel me niet persé een kleding-guy. Als ik volgend jaar bedenk dat ik meubels wil maken, of meer wil duiken in architectuur, dan doe ik dat. Ik wil gewoon mijn passie volgen met whatever dat dan inhoudt. Zolang het maar dicht bij mij staat.”

TEARS presents H-Town is vanavond te bewonderen in de Nieuwe Nor. Kaartjes koop je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies