Landelijke bewustwordingscampagne ticketverkoop 'Weet Waar Je Koopt' nieuw leven ingeblazen

Lan­de­lij­ke bewust­wor­dings­cam­pag­ne tic­ket­ver­koop Weet Waar Je Koopt’ nieuw leven ingeblazen

WEET WAAR JE KOOPT NIEUW LEVEN INGEBLAZEN

Nog altijd zijn frauduleuze secondary ticketverkopers een doorn in het oog van de evenementenbranche. Tweedehands gekochte tickets voor festivals, concerten, sportevenementen en theatervoorstellingen zijn lang niet altijd geldig en bovendien betalen consumenten hier vaak een veel te hoge prijs voor. Om het Nederlandse publiek bewuster te maken van het bestaan van secondary ticketing en met name de grote risico's die hierachter schuilen, lanceert stichting Weet Waar Je Koopt vandaag een uitgebreide landelijke bewustwordingscampagne. De vernieuwde website www.weetwaarjekoopt.nl is hierbij hét platform waar je leest hoe en waar je het beste ticket(s) aan kunt schaffen en via welke kanalen de consument dat vooral níet moet doen. Ook kan men er terecht voor concrete tips bij oplichting.

Daarnaast wordt vandaag het officiële Weet Waar Je Koopt keurmerk gepresenteerd. Het logo van Weet Waar Je Koopt is gedeponeerd bij het merkenregister en mag alléén met toestemming van de stichting gebruikt worden. Op deze manier is er controle en wordt onrechtmatig gebruik ervan voorkomen. Bovendien kan de live entertainmentbranche hiermee gezámenlijk een vuist maken en ervoor zorgen dat ook ná 2022 de noodzakelijke campagnes kunnen voortbestaan.

Weet Waar Je Koopt

Vanaf 2020 is Weet Waar Je Koopt een officiële stichting, waar ook de VNPF en VVEM een belangrijk onderdeel van uitmaken. Er wordt sindsdien hard gewerkt aan een nieuwe landelijke campagne. Nu de sector weer volop draait, en zo ook de secondary ticket partijen, is het hoog tijd om deze campagne te lanceren. Vanaf vandaag tot en met het najaar draait er een grote online campagne. Tevens worden er voorlichtingsvideo's verspreid en zal Weet Waar Je Koopt tijdens het drukke evenementenseizoen ook offline niet onopgemerkt blijven. Samen met de vernieuwde website streeft Weet Waar Je Koopt ernaar om consumenten te beschermen tegen de risico's van secondary ticketing. Tweedehands ticketverkoop is uiteraard niet meer weg te denken uit de samenleving, maar tegen frauduleuze doorverkoop moet gezamenlijk opgetreden worden. Het structureel opkopen van toegangskaarten door websites die zich voordoen als officieel voorverkoopadres, is helaas niet zomaar uit te bannen en campagnes blijven zodoende hard nodig.

WWJK keurmerk en continuïteit
Om te voorkomen dat Weet Waar Je Koopt na 2022 als een nachtkaars uitgaat, is het noodzakelijk dat alle organisaties binnen de live entertainment sector gezamenlijk optrekken. De stichting nodigt daarom alle branchegenoten uit om een jaarlijkse bijdrage te doen. Met deze financiële bijdrage mag er allereerst gebruik gemaakt worden van het officiële artwork en logo-materiaal van Weet Weer Je Koopt. Het logo is officieel gedeponeerd en het is dan ook verboden om het zonder toestemming te gebruiken. Hiermee is controle verzekerd en kan zoveel mogelijk voorkomen worden dat het logo onrechtmatig wordt gebruikt en bijvoorbeeld terecht komt op websites van frauduleuze secondary ticketverkopers.

Met deze inkomsten kan bovendien de communicatie en bewustwording rondom Weet Waar Je Koopt ook ná 2022 voortgezet worden. Dat is van groot belang voor de continuïteit van het platform en daarmee de toekomst van een gezonde live entertainmentbranche.

Leden van de VNPF en VVEM mogen tot en met eind 2023 kosteloos gebruik maken van het logo. Voor meer informatie over Weet Waar Je Koopt en het keurmerk: www.weetwaarjekoopt.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies