Daddy Cool festival keert terug op festivalkalender

Dad­dy Cool fes­ti­val keert terug op festivalkalender

Op 10 & 11 september keert Daddy Cool in volle glorie terug op de festivalkalender. Het Heerlense festival vindt plaats op het C-Mill terrein op de Molenburg. De organisatie zet in op een vooruitstrevende programmering: “We mikken op line-up die past bij de nieuwe energie van Heerlen als stad en de voortrekkersrol die de Nieuwe Nor op het gebied van popcultuur speelt. Vol acts die je voor het eerst in de regio kunt zien, maar zéker niet voor het laatst”. Zangeres SERA, die voor het allereerst met full band te zien is op een festival, is zo’n artiest. De komende twee weken wordt elke dag een act op het programma bekend gemaakt via de sociale media van Daddy Cool.


Daddy Cool is een gratis toegankelijk popfestival dat wordt georganiseerd door Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, o.a. organisator van Mama’s Pride in Geleen, en de Nieuwe Nor. De organisatie zet in op een vooruitstrevende en diverse programmering. “We willen met Daddy Cool laten zien dat het publiek in Zuid-Limburg nieuwe artiesten omarmt. Verwacht dus een lading verrassende namen: veel acts die je voor het eerst in de regio kunt zien, maar zeker niet voor het laatst”, aldus organisator Kees van den Berg.

Het perfecte voorbeeld van een van die nieuwe artiesten is SERA (foto), die bekendheid verwierf door op TikTok bekende liedjes te zingen vanuit haar auto. De zangeres uit Sliedrecht was in 2020 groot nieuws toen ze op de verjaardag van Cristiano Ronaldo optrad. Daarvoor zong ze al eens live met Justin Bieber op Instagram. Ze gebruikte de lockdowns om haar eigen nummers te schrijven die stuk voor stuk een hit zijn. Nummers als ‘Only Us’, ‘Take A Chance’ en ‘She Kissed Me First’ zijn inmiddels miljoenen keren beluisterd op Spotify.

Het optreden van SERA op Daddy Cool wordt pas haar tweede festivalshow en haar eerste met volledige band, iets waar Daddy Cool bewust voor kiest: “We mikken op een line-up die past bij de nieuwe energie van Heerlen als stad en de voortrekkersrol die de Nieuwe Nor op het gebied van popcultuur speelt”

Sera boeken persfoto mojo nl

Het programma wordt samengesteld door de programmeurs van Volt (Sittard), de Nieuwe Nor en de Poprondes van Sittard en Heerlen. Zij het hele jaar naar nieuw talent dat een groter publiek verdient, zowel lokaal, als nationaal en internationaal. Naast Sera staan er nog 17 acts op het hoofdpodium van Daddy Cool op 10 en 11 september. Ook verzorgt de Nieuwe Nor een extra grote Silent Disco tent waarop het dj-talent uit de regio een plek heeft. Welke artiesten er allemaal te zien zijn, wordt de komende twee weken bekend: elke dag wordt er een act aangekondigd via de sociale media van Daddy Cool.

In 2019 vond popfestival Daddy Cool voor het eerst plaats in Heerlen. Vorig jaar keerde het festival terug als zit-popfestival op Bedrijventerrein C-Mill, waar het ook op 10 en 11 september 2022 zal plaatsvinden. Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, ook organisator van Mama’s Pride, op moederdag in Geleen, tekent voor de organisatie in samenwerking met poppodium Nieuwe Nor.

Daddy Cool op Daddy Cool
Festival
zaterdag 10 september
Genre: Pop
Dad­dy Cool the fres­hest music festival!
C-Mill
Pop
Daddy Cool op Daddy Cool
Festival
zondag 11 september
Genre: Pop
Dad­dy Cool the fres­hest music festival!
C-Mill
Pop
sor
sor

sor (Amsterdam, 22 september 1996) is één van de grootste muzikale beloftes van Nederland. sor kan naast rappen en zingen ook componeren en produceren. In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong om nog creatiever te moeten werken. Momenteel kijkt sor positief vooruit en maakt hij muziek door het gebruik van zijn piano en synthesizers, subpad (rugzak met bas) en zijn gehoorapparaat Phonak. Inmiddels verschijnt hij op verschillende werken als producer of featuring artist en heeft hij twee projecten uitgebracht in samenwerking met Top Notch/Noah’s Ark en bij publishing BMG Music. Na twee succesvolle EP’s (‘Phonak’ en ‘Professor’) bereidt hij zich nu voor op het tweede en derde deel van zijn debuutalbum Bae Doven, waarvan het eerste deel al online staat. Op zijn album zal hij de werelden van klassieke muziek en hiphop dichterbij elkaar laten brengen te laten clashen. Begin 2022 won hij het tv-programma ‘Maestro’ (gemiddeld 2,2 miljoen kijkers) en dat zette hem landelijk op de kaart.

Lees verder...
Zach Person
Zach Person

De Amerikaanse zanger Zach Person opent Daddy Cool 2022 op zaterdagmiddag! Als American Idol-deelnemer maakte hij op slechts 16-jarige leeftijd diepe indruk met zijn akoestische versie van Gary Clark Jr.'s ‘Next Door Neighbor Blues’. Vijf jaar later is zijn debuutalbum een feit, waarop de jonge Texaan uitwijdt met een eigentijdse sound met invloeden van rock, country, R&B en electronica. Blues leeft, en is klaar voor de volgende generatie! Voor liefhebbers van: The Black Keys, George Ezra, Lenny Kravitz

Lees verder...
Sera
Sera

Het zal je maar gebeuren: je uploadt covers van liedjes op YouTube, TikTok en Instagram, en tijdens een livesessie meldt 𝗝𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻 𝗕𝗶𝗲𝗯𝗲𝗿 zich ineens om een potje mee te zingen. Het overkwam SERA , die dankzij haar geweldige covers van o.a. de eerder genoemde Bieber, Dua Lipa en Meghan Trainor viral ging en een gigantische following kreeg op social media. Sindsdien ging het hard met de carrière van de Sliedrechtse. Ze zong voor voetbalvedette 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻𝗼 𝗥𝗼𝗻𝗮𝗹𝗱𝗼 en ging snel daarna de studio in met songwriter en producer Bas van Daalen om haar eigen materiaal op te nemen. Haar eerste single '𝘖𝘯𝘭𝘺 𝘜𝘴' is al goed voor ruim 8 miljoen streams en ook '𝘛𝘢𝘬𝘦 𝘢 𝘊𝘩𝘢𝘯𝘤𝘦' en de nieuwste '𝘚𝘩𝘦 𝘒𝘪𝘴𝘴𝘦𝘥 𝘔𝘦 𝘍𝘪𝘳𝘴𝘵' zijn een schot in de roos.

Lees verder...
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies