Muziek line-up Spiegeltent-concerten Cultura Nova bekend!

Muziek line-up Spie­gel­tent-con­cer­ten Cul­tu­ra Nova bekend!

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende Cultura Nova het bruisende hart van het festival. Dé plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent.

De programmering van de Spiegeltent-concerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR. Loop eens binnen, ontdek, laat je zintuigen prikkelen door:


Collignon
Collignon brengt een wirwar aan Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische stijlen samen met zowel akoestische als elektronische instrumenten. Het resultaat klinkt even futuristisch als vertrouwd, barst uiteen van vitaliteit en positiviteit, en wordt op het podium verbluffend opzwepend en enorm dansbaar gebracht door het duo. Dansen maar!
Vr. 26 aug | 22:30 uur | Gratis


Borokov Borokov
Als je klaar bent voor een potje al dan niet ironisch absurdisme zit je goed bij dit Antwerpse trio. Hun muziek weerspiegelt op griezelige wijze het poplandschap. De teksten zijn vaak vlijmscherp en hun aanpak is op zijn minst gezegd fascinerend. Ontdek dat vooral in levende lijve; dat wil zeggen, laat ze je op een podium overrompelen.
Za. 27 aug | 22:30 uur | Gratis


Roda da Holanda
Roda da Holanda staat voor Braziliaanse samba, dansen en connectie maken met de muziek en elkaar. De muzikanten zitten rondom een tafel, jij staat erbij samen met al die anderen die zijn afgekomen op de opzwepende ritmes en melancholische klanken. Te midden van de dansende, lachende, zingende en klappende menigte zit er maar één ding op: meedoen!
Zo. 28 aug | 15:30 uur | Gratis


WIES
Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. In 2020 won WIES de 3FM talent Award, een jaar later volgde het debuutalbum Het Is Een Wies. Ze speelden op Pinkpop, Best Kept Secret, Concert at SEA én nu dus ook op Cultura Nova.
Zo. 28 aug | 21:30 uur | Gratis


Roxeanne Hazes
Dit jaar presenteert Roxeanne Hazes haar tweede album met elektronische, soms eclectische donkere popgeluiden met een nostalgisch levenslied randje in een modern jasje: “Ik zal altijd die melancholie in me houden. Dat zal in mijn Hazes-DNA zitten. Laat mij daar af en toe maar in zwelgen.”
Ma. 29 aug | 21:30 uur | Gratis


Vlamp & Friends x HFC
VLAMP x HFC is een playground waar muzikanten en dansers op elkaar reageren en elkaar uitdagen. De breakers van HFC dansen niet alleen op de muziek van VLAMP, zij sturen de muzikanten ook aan en andersom. Dit leidt tot één grote interactieve improvisatie waarin beide disciplines in elkaar verstrikt raken met gewaagde dansmoves. VLAMP x HFC legt de lat hoog en springt er overheen óf kruipt er lachend onder door.
Di. 30 aug | 21:00 uur | Gratis


Shishani & Miss Cartharsis
Shishani betekent 'kroon' in een van de moedertalen van Namibië. Ze is singer-songwriter met roots in Namibië en Belgie, maar groeide voornamelijk op in Nederland. In haar werk brengt ze deze werelden samen. Ze is geliefd om haar rustgevende en krachtige stem. Haar vocale geluid heeft zowel een mystieke lichtheid als de kracht om de ziel te doorboren. Ze treedt op met Miss Catharsis, een unieke band van vrouwen van kleur, waar de expressie van het vrouwelijke, in al haar facetten, centraal staat.
Wo. 31 aug | 21:20 uur | Gratis


Dragonfruit
Of je nu wilt wegdromen op hazy synths en de lush vocals van zangeres Danique, of je wilt moves oefenen op dansbare beats; Dragonfruit has the best of both worlds! De groep jonge Rotterdammers trekt aandacht met hun mix van KAYTRA-esque club-bangers, Dilla-like beats en dromerige vocalen à la Mahalia. Eind 2021 brachten ze hun debuutalbum Gears of the Giant Machine. Ze staan te popelen om dit werk eindelijk ook live te brengen.
Do. 1 sep | 21:20 uur | GratisMoonlight Benjamin
Moonlight Benjamin groeide op in een weeshuis in Haïti. Het kerkgezang dat zij daar veel hoorde, inspireerde haar om zelf te gaan zingen. Later raakte zij in de ban van de intrigerende klanken van voodoomuzikanten en in haar nieuwe thuisland Frankrijk leerde zij de westerse rock en jazz kennen. Zie hier alle ingrediënten die samenkomen in de geweldige voodoo-trance, waarmee de ‘Punky Voodo Queen’ Moonlight Benjamin publiek over de hele wereld bezweert. Laat je meevoeren door deze originele fusie tussen Caribische voodoo-melodieën en ritmes, jaren 70 Amerikaanse bluesrock en de diepe, rebelse stem van Moonlight Benjamin.
Vr. 2 sep | 21.45 uur | Gratis


Blu Samu
“Blu Samu is hard op weg de Belgische Lauryn Hill te worden”, kopte Focus Knack. In Nederland speelde ze haar eerste shows met verve op festivals als Best Kept Secret en So What’s Next. Op EP 7 laat ze horen een heel palet aan muzikale stijlen te beheersen en haar eigen vorm te kunnen geven: een mix van soul, jazz, Portugese fado en Kaapverdische morna, waarbij de melancholie van de noten druipt. Verwacht een sterke show vol hiphop, rap, funk, jazz en soul. Maar bovenal energie, oprechte emotie en authenticiteit.
Za. 3 sep | 21.30 uur | Gratis


Matteo Myderwyk
Matteo Myderwyk bracht als eerste Nederlandse pianist ooit een soloalbum uit bij het gerenommeerde label Warner Classics. Dit album markeert een kantelpunt in de carrière van deze klassiek geschoolde pianist. Hij besloot alle klassieke regels achter zich te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden, met als doel in het moment muziek te maken. Nu is er geïnspireerd door zijn nieuwe woonplek en Debussy's Suite Bergamasque een nieuw album, Veluwe Suite; een sfeervolle collectie pianocomposities gewijd aan dit prachtige natuurgebied. Hoe heerlijk kan een festivalzondag beginnen.
Zo. 4 sep | 11.00 uur | Gratis


Amsterdam Klezmer Band
Neem een dosis klezmer, voeg een snufje jazz, een shotje balkan en een scheutje gipsy toe, en voilá; je hebt het recept voor de Amsterdam Klezmer Band! Het verhaal van deze zevenkoppige band uit Amsterdam begint in 1996 letterlijk op straat met traditionele Jiddische muziek. Ruim een kwarteeuw, negentien albums en 1.500 concerten verder hoort de onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer van de AKB thuis in de wereldtop van de klezmer- en balkanscene. Ze stonden op North Sea Jazz, Lowlands en Sziget en zijn nu de feestelijke afsluiter van Cultura Nova 2022. Dansen, lachend en louterend sluiten we de tent.
Zo. 4 sep | 13.30 uur | Gratis


Graag tot ziens in de Spiegeltent!

Collignon op Collignon
Cultura Nova
vrijdag 26 augustus
Genre: Global
Col­lig­non Tem­pe­ra­ment­vol­le elec­tro melting-pot
Spiegeltent Cultura Nova
Global
Borokov Borokov op Borokov Borokov
Cultura Nova
zaterdag 27 augustus
Genre: Festival
Borok­ov Borokov De bes­te muzi­ka­le grap in tijden
Spiegeltent Cultura Nova
Festival
Roda da Holanda op Roda da Holanda
Cultura Nova
zondag 28 augustus
Genre: Global
Roda da Holanda Bra­zi­li­aans sam­ba-feest rond de eettafel
Spiegeltent Cultura Nova
Global
Wies op Wies
Cultura Nova
zondag 28 augustus
Genre: Pop
Wies Na Pink­pop, Best Kept Secret, Con­cert at SEA nu op Cul­tu­ra Nova
Spiegeltent Cultura Nova
Pop
Roxeanne Hazes op Roxeanne Hazes
Cultura Nova
maandag 29 augustus
Genre: Pop
Roxe­an­ne Hazes kwets­ba­re pop­di­va die put uit rock, pop, levens­lied, R&B en dance
Spiegeltent Cultura Nova
Pop
Vlamp x HFC op Vlamp x HFC
Cultura Nova
dinsdag 30 augustus
Genre: Funk/Soul
Vlamp x HFC B‑boy crew meets fun­ky few in een dik­ke show met een hip­hop & funk sta­te of mind.
Spiegeltent Cultura Nova
Funk/Soul
Shishani & Miss Carthasis op Shishani & Miss Carthasis
Cultura Nova
woensdag 31 augustus
Genre: Singer-Songwriter
Shis­ha­ni & Miss Carthasis sin­ger-song­wri­ter met roots in Nami­bië en Belgie
Spiegeltent Cultura Nova
Singer-Songwriter
Dragonfruit op Dragonfruit
Cultura Nova
donderdag 01 september
Genre: Funk/Soul
Dra­gon­fruit Born out of a love for sam­ple-hip­hop and neo-soul
Spiegeltent Cultura Nova
Funk/Soul
Moonlight Benjamin op Moonlight Benjamin
Cultura Nova
vrijdag 02 september
Genre: Global
Moon­light Benjamin Cari­bi­sche voodoo-melodieën
Spiegeltent Cultura Nova
Global
Blu Samu (BE) op Blu Samu (BE)
Cultura Nova
zaterdag 03 september
Genre: Hiphop
Blu Samu (BE) Some­whe­re in bet­ween poet and urban samurai.
Spiegeltent Cultura Nova
Hiphop
Matteo Myderwyk op Matteo Myderwyk
Cultura Nova
zondag 04 september
Genre: Festival
Mat­teo Myderwyk neo-klas­siek op de zondagmorgen
Spiegeltent Cultura Nova
Festival
Amsterdam Klezmer Band op Amsterdam Klezmer Band
Cultura Nova
zondag 04 september
Genre: Festival
Amster­dam Klez­mer Band Dan­sen, lachend en lou­te­rend slui­ten we de spiegeltent.
Spiegeltent Cultura Nova
Festival
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies