Blaasmuziekfeest voor iedereen in Heerlen-centrum

Blaas­mu­ziek­feest voor ieder­een in Heerlen-centrum

Een blaasmuziekfestival voor iedereen. Dat wordt Brass Fest Forever op 16 en 17 september in het centrum van Heerlen. Er zijn optredens van o.a. Shantel & Bucovina Club Orkestar, Boban Markovic Orkestar en New Cool Collective, een reeks buiten-concerten en een groot samenspel van diverse brassbands, muziekfilms in Royal Theater Heerlen en er worden cross-overs gelegd met taal en hiphop. De organisatie van het blaasmuziekfestival is een samenwerking tussen Miserabel en poppodium Nieuwe Nor.

Miserabel en Nieuwe Nor organiseren Brass Fest Forever op 16 en 17 september

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september presenteren Miserabel en de Nieuwe Nor voor de derde keer Brass Fest Forever in Heerlen. Na twee kleine edities nu een groot evenement met als doel om jong publiek in aanraking te brengen met blaasmuziek. Op het festival zijn de resultaten te horen van een aantal trajecten waarbij jongeren met een nummer van Miserabel aan de slag zijn gegaan. Samples van het nummer ‘Memorabel’ werden door een aantal producers omgezet in een hiphop-track en van rap voorzien door meerdere rappers. Ook was er een tekstwedstrijd waarvan de winnaar op 17 september wordt uitgeroepen.

Het programma beslaat twee dagen. Op vrijdag 16 september presenteert Parkstad Limburg Theaters een optreden van ‘de koning van de Balkan-trompet’ Boban Markovic Orkestar in de Limburgzaal van Theater Heerlen. Ook is er de vertoning van de film Casablanca Beats in en i.s.m. Royal Theater Heerlen.

De hoofd-festivaldag is zaterdag 17 september, wanneer het festival overdag gratis programma biedt op en rond het Pancratiusplein en op het Schelmenhofje. Daarbij sluit het programma van Brass Fest Forever aan op de Open Dag van Schunck. Vanaf 14:00 uur spelen er vijf brassbands, waaronder Brassa (foto), een all-female brassband uit Utrecht, maar ook de New Orleans Brass Connection uit Maastricht. Alle deelnemende brassbands komen, aangevuld met een aantal jeugdorkesten die ’s middags een workshop volgen, om 16:30 uur samen voor een groot samenspel van meer dan 100 muzikanten. Dat kunnen er nóg meer worden, want iedereen is welkom om – met blaas- of percussie-instrument – aan te sluiten!

’s Avonds concentreert het programma zich in de Nieuwe Nor, waar optredens zijn van de hoofd-acts van het festival, Shantel & Bucovina Club Orkestar en New Cool Collective. De Duitser met Roemeense roots Shantel is dé pionier en stuwende kracht achter de balkan-rage. Met zijn Bucovina Club Orkestar heeft hij de brug weten te slaan tussen de balkan beats en de mainstream. De opzwepende mix van woeste polka’s, traditionele Slavische muziek, Jiddische klezmer, Ottomaanse Čoček en de nodige electro-invloeden weten keer op keer het publiek tot aan het krankzinnige toe aan het dansen te krijgen. Voorafgaand aan Shantel staat New Cool Collective op het podium in de nieuwe grote zaal van de Nieuwe Nor. Het 8-koppige gezelschap mengt al meer dan 25 jaar een groot aantal muziekstijlen: jazz, dance, latin, salsa en afrobeat. New Cool Collective blijft ook op haar laatste dansbare album YUNIKōN even ongrijpbaar als altijd. Ook is er weer een film, ‘Ray’, die wordt vertoond in Royal Theater Heerlen.

De kaartverkoop voor Brass Fest Forever is gestart via de kanalen van de Nieuwe Nor. Er zijn passe-partouts beschikbaar waarmee het volledige festival te bezoeken is, maar ook zijn de verschillende festival-onderdelen los te bezoeken. Het programma op het Pancratiusplein en Schelmenhofje op zaterdag 17 september overdag is gratis toegankelijk

Brass Fest Forever wordt georganiseerd door Miserabel en poppodium Nieuwe Nor i.s.m. Parkstad Limburg Theaters, Royal Theater, Schunck*, WeShape en Own Zone Music. Het project ontvangt financiële ondersteuning van de Provincie Limburg en Gemeente Heerlen.


Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies