Klein.Berlijn, groots genieten

Klein.Berlijn, groots genieten

Het altijd gezellige Cultura Nova zit erop, dat betekend dat we terug kunnen blikken op Klein.Berlijn. Het eerste weekend van Klein.Berlijn was veelbelovend. Met streekproducten van jonge ondernemers KaKauw, het optreden van de immer charmante globetrotter Lotte Walda. De open podium acts van SV Woord en Daad, de bord- en kaartspellenmiddag verzorgd door Outpoet op zondag. Plus de daarop volgende succesvolle proloog van muziekfestival Popronde Heerlen!

De week startte maandag met de 40 jaar SLIM toer. De optredende artiesten zorgden ervoor dat het Schelmenhofje, een van de vijf pleintjes, vol stroomde met alleen maar enthousiast publiek. Heel Heerlen leek in de ban geraakt van dit über knusse plein tegenover de Nieuwe Nor.

Nadat het jonge kunstenaars collectief PAND op dinsdag het publiek aangenaam verraste met een multidisciplinaire avond, was het op woensdag de beurt aan de organisatie van het Mosae Zappa Festival. Straatmuzikanten en de spectaculaire optredens van Windbux en de prijswinnende ‘krautjazz’ formatie Dishwasher_ trakteerden het overvolle plein op uiteenlopende muziekstijlen en ‘Gemütlichkeit’.

Nog mooier werd het als op donderdag niet alleen het plein vol liep maar óók de straat daar buiten. Het publiek genoot van een spectaculaire pop-up pride show gevuld met uiterst getalenteerde Drag Queens, burlesk dans, zang, kleinkunst en entertainment van hoog niveau.
Later op de avond stond een altijd populaire Silent Disco op het programma. De uitverkochte Gulpener Grote Zaal stond vol met feestende mensen, die konden genieten van allerlei soorten muziek. Met maar liefst drie kanalen en 15 Dj's was er voor ieder wat wils.

De culturele week werd afgesloten met hoogstaand Heerlens breakdance talent van de crew van HFC Dancestudio. De dag is begonnen met een breakdance workshop, gevolgd door de All Style Breakdance Battle.

Klein Berlijn, groots genieten!

Fotograaf: Marc Bogman

Love Is Love | 1 september 2022 | Cultura Nova – Klein Berlijn
Lotte Walda | 27 augustus 2022 | Cultura Nova – Klein Berlijn
Vlamp & friends X HFC | 30 augustus 2022 | Cultura Nova – Spiegeltent
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies