Klein.Berlijn, groots genieten

Klein.Berlijn, groots genieten

Het eerste weekend van Klein.Berlijn, als onderdeel van Cultura Nova, begon veelbelovend. Met streekproducten van jonge ondernemers KaKauw, het optreden van de immer charmante globetrotter Lotte Walda. De open podium acts van SV Woord en Daad, de bord- en kaartspellenmiddag verzorgd door Outpoet op zondag. Plus de daarop volgende succesvolle proloog van muziekfestival Popronde Heerlen!De week startte maandag met de 40 jaar SLIM toer. De optredende artiesten zorgden ervoor dat het Schelmenhofje, een van de vijf pleintjes, vol stroomde met alleen maar enthousiast publiek. Heel Heerlen leek in de ban geraakt van dit über knusse plein tegenover de Nieuwe Nor.

Nadat het jonge kunstenaars collectief PAND op dinsdag het publiek aangenaam verraste met een multidisciplinaire avond, was het op woensdag de beurt aan de organisatie van het Mosae Zappa Festival. Straatmuzikanten en de spectaculaire optredens van Windbux en de prijswinnende ‘krautjazz’ formatie Dishwasher_ trakteerden het overvolle plein op uiteenlopende muziekstijlen en ‘Gemütlichkeit’. Nog mooier werd het als op donderdag niet alleen het plein vol liep maar óók de straat daar buiten. Het publiek genoot van een spectaculaire pop-up pride show gevuld met uiterst getalenteerde Drag Queens, burlesk dans, zang, kleinkunst en entertainment van hoog niveau. Kunnen we dit nog overtreffen? Wie weet, vanavond staat er een altijd populaire Silent Disco op het programma en zaterdag sluiten we deze culturele week af met hoogstaand Heerlens breakdance talent van de crew van HFC Dancestudio. 'We zien ons', dus!

Klein Berlijn, groots genieten!

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies