Daddy Cool verplaatst naar Nieuwe Nor

Dad­dy Cool ver­plaatst naar Nieu­we Nor

Popfestival Daddy Cool vindt komend weekend niet plaats in de buitenlucht maar binnen in poppodium Nieuwe Nor. De organisatie kiest voor verplaatsing vanwege de slechte weersvoorspellingen. De komende dagen, zowel tijdens de opbouw als tijdens het festival wordt veel neerslag verwacht op een op dit moment kurkdroog grasveld. De veiligheid van personeel en bezoekers is hierdoor niet gegarandeerd. Door de verhuizing is het festival verzekerd van de juiste beleving voor bezoekers. In de Nieuwe Nor is ruimte voor 1000 bezoekers, waar C-Mill werd ingericht voor maximaal 2500 bezoekers op hetzelfde moment. Het programma van Daddy Cool blijft volledig intact met headliners Blanks, sor, Sera en YīN YīN en het festival blijft gratis toegankelijk.

Daddy Cool is een gratis toegankelijk popfestival in Heerlen dat wordt georganiseerd door Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, o.a. organisator van Mama’s Pride in Geleen, in samenwerking met poppodium Nieuwe Nor. De organisatie zet in op een vooruitstrevende en diverse programmering vol acts die je voor het eerst in de regio Zuid-Limburg kunt zien, maar zeker niet voor het laatst. Zangeres SERA, die voor het allereerst met full band te zien is op het festival, is zo’n artiest. Maar ook Blanks, sor, YīN YīN, Fokke Simons en Bob Uit Zuid staan op de line-up, aangevuld door een top selectie aan lokaal talent uit de regio Zuid-Limburg.

Het programma blijft intact ondanks de verplaatsing van buiten naar binnen. Dankzij de recente verbouwing van de Nieuwe Nor kan er voor het eerst gebruik worden gemaakt van de locatie in festivalsetting. Met concerten in zowel de grote en kleine zaal en een silent disco in het café wordt er een festivalsfeer in een regenbestendige opzet gerealiseerd. Op het pleintje tegenover de Nieuwe Nor wordt een foodtruck area ingericht voor bezoekers.

Het festival start op zaterdag 10 september om 14:30 uur met de Amerikaanse act Zach Person. Headliners op zaterdag zijn Blanks, op dit moment te zien in tv-programma ‘De Beste Zangers’ en sor, de winnaar van tv-programma ‘Maestro’. Voorafgaand aan de start van het festival op zaterdag 10 september vindt de geplande buurtborrel voor de inwoners van de wijk Molenberg vanaf 13:30. Op zondag 11 september begint het programma om 13:00 uur met een concert van de Heerlense Popronde-deelnemer IKIGA en eindigt het om 22:00 uur met de psychedelische funkband YīN YīN.

In 2019 vond popfestival Daddy Cool voor het eerst plaats in Heerlen. Vorig jaar keerde het festival terug als uitverkocht coronaproof zit-popfestival op Bedrijventerrein C-Mill. Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, ook organisator van Mama’s Pride op moederdag in Geleen, tekent voor de organisatie in samenwerking met poppodium Nieuwe Nor. Het festival ontvangt subsidies van de Provincie Limburg en gemeente Heerlen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies