Poppodium Nieuwe Nor blaast samen met gemeente Heerlen nieuw leven in stadsfestival ‘Booch?’.

Pop­po­di­um Nieu­we Nor blaast samen met gemeen­te Heer­len nieuw leven in stads­fes­ti­val Booch?’.

Het stadsfestival dat tussen 1998 en 2015 jaarlijks in het centrum van Heerlen plaatsvond krijgt in 2023 voor het eerst in acht jaar een vervolg editie.

In 2023 is het 25 jaar geleden dat de eerste editie van het 'Booch?' festival in Heerlen georganiseerd werd, naar een idee van 'geestelijk vader' van het festival Sander van der Sluis. Na het eerste jaar nam de familie Souren het festival, en de organisatie ervan, over en maakten het stadsfestival tot een bovenregionaal succes. Poppodium Nieuwe Nor werd vanaf 2010 mede-programmeur en organiseerde het festival tot de editie in 2014. 'Booch?' groeide door de jaren heen uit tot een vaste waarde in de popmuziek en richtte zich op een jonge doelgroep. Het was een festival waar nieuwe muziek kon worden ontdekt maar ook gevestigde namen werden geprogrammeerd. Veel muziekliefhebbers vonden al die jaren hun weg naar 'Booch?' met haar gedurfde programmering. In 2015 verdween 'Booch?' echter van de Heerlense kalender en er is daarna nooit meer een vergelijkbaar gratis toegankelijk stadsfestival georganiseerd in Heerlen Centrum georganiseerd.

De behoefte tot het beleven van live-muziek is groot. "Heerlen mist nog een écht stadsfestival, in het centrum.", klonk het door de stad; "Waarom niet 'Booch?' terugbrengen?"- Veel van de jonge programmeurs van het poppodium kwamen bovendien voor het eerst in aanraking met een waar festival op 'Booch?'. Poppodium NIEUWE NOR heeft daarom initiatief genomen om het festival nieuw leven in te blazen en zal dit festival in 2023 weer opnieuw organiseren, precies 25 jaar nadat de eerste editie in Heerlen plaats vond.

Sander Bosch (28), programmeur bij de NIEUWE NOR spreekt over zijn visie op het festival: “De naam 'Booch?' wekt nog veel nostalgie op bij vele Heerlenaren en ik ben heel erg enthousiast en trots dat de stad opnieuw een geweldig festival rijker is. Net als de oorspronkelijke organisatoren is ons streven om muziekliefhebbers nieuwe muziek te laten ontdekken, de jeugd een kennismaking te geven met live muziek en een waar festival te laten ervaren door in te spelen op muzikale beleving. Met als doel deze ervaring en beleving om te zetten in het ontwikkelen van een grotere behoefte tot livemuziek bij het publiek in Parkstad. Het karakter van 'Booch?' was jong, fris en een tikkeltje rebels. En precies dat gevoel zou ik graag weer terug zien op 'Booch?'. We proberen zo min mogelijk in hokjes te denken en een breed aanbod aan kwalitatieve, soms zelfs internationale, maar vooral verfrissende acts te presenteren."

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies