Nieuwe Nor haalt Engelse DJ-legende naar Heerlen

Nieu­we Nor haalt Engel­se DJ-legen­de naar Heerlen

Op vrijdag 6 oktober zal de Grote Zaal van Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen worden omgetoverd tot een housetempel tijdens het optreden van de invloedrijke Britse DJ en producer Mark Knight. De buitengewone kans om Mark Knight te verwelkomen kon danceprogrammeur Brent Bemelen van de Nieuwe Nor niet aan zich voorbij laten gaan. "Het optreden van Mark Knight zal een verrijking zijn, niet alleen voor de stad Heerlen, maar voor de hele regio," stelt Bemelen enthousiast.

Het optreden in de Nieuwe Nor wordt in samenwerking met het Limburgse boekingskantoor Thunder Agency gepresenteerd. "Er zijn boekingen waarvan je hart wat sneller klopt als programmeur. Het overhalen van Mark Knight uit Engeland is er zo een,” vertelt Bert Habets, mede-oprichter van Thunder Agency. “Al zolang dat we evenementen programmeren en organiseren, inmiddels al meer dan tien jaar, wordt de muziek van Mark Knight op onze feesten gedraaid. Hij is een van de invloedrijkste house-DJ's van het Verenigd Koninkrijk en heeft met zijn Toolroom-label een hele duidelijke stempel op de scene gedrukt. Dat hij nu naar Heerlen komt voor een speciale show is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen.”Bemelen voegt toe: "Met de komst van de nieuwe zaal met vergrote capaciteit vorig jaar zijn de mogelijkheden voor het poppodium en daarmee de regio een stuk groter geworden. Een van de speerpunten van de vernieuwde locatie is het ondersteunen en uitdiepen van de lokale dancecultuur. Onze doelen liggen niet alleen binnen de House, maar zijn genreoverstijgend. Wij willen aanbod voor iedereen creëren. Deze boeking draagt daaraan bij.”

Op vrijdag 6 oktober krijgt het publiek de gelegenheid om deze levende legende te aanschouwen tijdens een van de grootste Nieuwe Nor Nachten tot nu toe. Het laatste optreden van Mark Knight in Limburg vond plaats in 2014 en ook in de rest van het land is hij zelden te zien. "De mogelijkheid om hem hier in de buurt te zien optreden is een buitenkans," aldus Bemelen. Het voorprogramma wordt gevuld met René Amesz, het Maastrichtse DJ-duo 2Dirty en DJ’s Nothing But Funk en Brent New uit Heerlen. René Amesz bracht in het verleden muziek uit in samenwerking met Mark Knight en is in de Nederlandse housescene geen onbekende.

Mark Knight’s indrukwekkende carrière spreekt voor zich, maar het is de moeite waard om zijn prestaties nog eens op een rijtje te zetten. Met een Grammy-nominatie op zak en als de op één-na-best verkopende Beatport-artiest aller tijden met tien nummer 1-hits, is de invloed van Mark Knight op de muziekscene onbetwistbaar. Hij heeft muziek uitgebracht op gerenommeerde dancelabels zoals BBE, Stereo en Saved. Bovendien heeft hij een van de succesvolste dance-muziekbedrijven aller tijden opgericht: Toolroom, dat dit jaar haar 20-jarig bestaan viert.

Mark Knight trekt wereldwijd grote menigten met zijn optredens op gerenommeerde locaties en festivals, en hij heeft remixes gemaakt voor bekende artiesten zoals Dido, Florence and the Machine, SG Lewis en U2. Zijn discografie is gevuld met wereldwijde hits zoals "Man With The Red Face", "Alright", "Downpipe" en "All 4 Love."

De kaartverkoop is al gestart!


Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies