Gratis festival Booch? presenteert volledige line-up

Gra­tis fes­ti­val Booch? pre­sen­teert vol­le­di­ge line-up

Brutus, Madoux, NAFT, Bumble B Boy en veel lokaal talent

Met het aankondigen van de Belgische band Brutus presenteert Booch? de droomheadliner op zaterdag 12 augustus. Brutus geldt als een van de smaakmakers in de heavy rock scene van de Lage Landen. Het trio, bestaande uit zangeres/drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders, weet op meesterlijke wijze muziekstijlen als postrock, punk en metal te combineren tot een explosieve mix. De band speelde afgelopen zondag een gesmaakte show op Pinkpop.


Naast Brutus kondigt Booch? een nieuwe lading namen aan, zoals Pinkpop-opener MADOUX, Belgische techno-brassband NAFT en de Australische punk-kinderfeest-entertainer Bumble B Boy aan. Booch? biedt ook veel ruimte voor lokaal talent: Ditch The Volume, Hence the Bravery, Mt. Atlas, Koempel, Lomalo, Janet Livv, Stephany Joanna x Amni Six, Vlekkeloos en Tommy Gazer maken het affiche compleet.

“Met het toevoegen van de laatste namen durf ik te stellen dat we een gevarieerd, spannend, genre-overstijgend en breed toegankelijk programma hebben neergezet. En daar ben ik erg trots op!” meldt hoofdprogrammeur Sander Bosch. Eerder werden al aangekondigd: S10, Gladde Paling, Robin Kester, Future Palace, Jack Botts, Jiri11, Ploegendienst, Brunzyn, Banji, A Minor Problem, Noëlle de Bie, Norah Rhodes, Saint Pierre & Vee en Wolfbox.

In 2023 is het 25 jaar geleden dat de eerste editie van het 'Booch?' festival in Heerlen georganiseerd werd. 'Booch?' groeide door de jaren heen uit tot een vaste waarde in de Limburgse popscene waarbij het zich richtte op een jonge doelgroep. Na zeven jaar afwezigheid is ‘Booch?’ terug op initiatief van de Nieuwe Nor. Het poppodium tekent ook voor de organisatie. Met een nieuwe dosis rebellie en een frisse muzikale insteek brengen zij op 12 en 13 augustus het festivalgevoel terug naar het centrum van Heerlen.Benieuwd naar meer Booch? Check booch.nl!

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies