Gratis toegankelijk hiphop-festival in Nieuwe Nor

Gra­tis toe­gan­ke­lijk hip­hop-fes­ti­val in Nieu­we Nor

Poppodium presenteert ‘Capital Stage’ tijdens The Notorious IBE

ADF Samski en DJ Trobi zijn de headliners van hiphop-muziekfestival Capital Stage dat op zaterdag 5 augustus plaatsvindt. Het festival is een gratis toegankelijk onderdeel van de 25e editie van The Notorious IBE, het internationale breakdance-festival in Heerlen. De Capital Stage vindt plaats in de grote zaal van poppodium Nieuwe Nor met de ondersteuning van de gemeente Heerlen.

Het internationale breakdance-festival The Notorious IBE in Heerlen viert dit jaar haar 25 jarige jubileum. Als onderdeel van het festival organiseert poppodium Nieuwe Nor opnieuw de Capital Stage, een hiphop-muziekfestival met een Nederlandse line-up vol talentvolle acts.Capital staat voor live hiphop-muziek in Heerlen, de hiphop-hoofdstad van Limburg. Onder deze naam presenteert poppodium Nieuwe Nor haar brede hiphop-programmering die bestaat uit zowel nieuwe Nederlandse hiphop als oldskool Amerikaanse namen zoals Havoc of Mobb Deep, The Pharcyde en Delinquent Habits.

De Capital Stage fungeert als het visitekaartje waarmee een nieuw, jong publiek kan kennismaken met hiphop-cultuur tijdens The Notorious IBE. De Capital Stage is gratis toegankelijk, kent geen minimumleeftijd en slaat zo een brug tussen het lokale publiek en het internationaal georiënteerde breakdance-festival. Dit jaar vindt het festival voor het eerst ook plaats in de grote nieuwe zaal van de Nieuwe Nor. De Capital Stage krijgt steun van de gemeente Heerlen.

De Capital Stage biedt een gevarieerde line-up met nationale hiphoptalenten, aangevuld met lokaal talent. De Rotterdamse rapper ADF Samski is de headliner op zaterdag 5 augustus, samen met de veelgeprezen producer en DJ Trobi, wiens tracks al meerdere keren de platina status heeft behaald. Deze twee nationale grootheden zijn exponent van een nieuwe generatie hiphop uit Nederland en kunnen rekenen op miljoenen streams. Naast de headliners staan er nog meer nationale talenten op het programma, zoals de opkomende Amsterdamse artiest Lusho, die de laatste maanden veel succes heeft geboekt op TikTok. Ook verwelkomt de Capital Stage de nieuwe artiest Brokezart, onlangs getekend op het label Noah's Ark, en Reanny, de eerste vrouwelijke artiest ooit in de line-up van de Capital Stage. Deze nationale acts worden ondersteund door lokale talenten Koempel en Imre.

De Capital Stage is gratis toegankelijk en vindt plaats op zaterdag 5 augustus van 19.00 uur tot 23.45 uur in de Gulpener Grote Zaal van de Nieuwe Nor, waar na afloop ook een afterparty plaatsvindt. Meer informatie is te vinden op nwnr.nl/capital. Hierop zijn binnenkort ook meet & greets te winnen met een aantal van de acts.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies