Uitbreiding samenwerking Vista College en Nieuwe Nor met eindstage opleiding Muzikant

Uit­brei­ding samen­wer­king Vis­ta Col­le­ge en Nieu­we Nor met eind­sta­ge oplei­ding Muzikant

Heerlen, 25 januari 2024 – Het VISTA College en Poppodium Nieuwe Nor kondigen met genoegen de versterking van hun langdurige samenwerking aan. Vanaf vandaag zullen laatstejaarsstudenten van de Muzikant opleiding gedure vijf maanden een uitgebreide eindstage volgen binnen het poppodium. Deze nieuwe fase van samenwerking komt bovenop het reeds bestaande partnerschap, waarbij Nieuwe Nor fungeert als leerwerkplek voor studenten van de Kunst, Theater en Media (KTM) afdeling.

Het voornaamste doel van de eindstage is het creëren van interactie tussen derdejaarsstudenten van de Muzikant opleiding en de dagelijkse gang van zaken binnen een professionele organisatie in het werkveld. Hiermee wordt beoogd de ontwikkeling van de studenten naar een hoger niveau te tillen. Gedurende vijf maanden zullen de studenten wekelijks in de Nieuwe Nor aanwezig zijn, waar zij praktische begeleiding ontvangen van de ervaren muzikante en voormalig VISTA College-studente Indira Paping. De opdracht voor de studenten is om een publiekelijk toegankelijk optreden van hun eigen act te realiseren tijdens een eind showcase op 30 mei 2024.

“Gedurende de stage werken de studenten aan vier kernonderwerpen, variërend van songwriting tot optreden, en van organiseren tot promoten. Hiermee doorlopen zij in een kort tijdsbestek alle aspecten van een volledige live show. Het is prachtig om te zien hoe we door deze samenwerking een authentieke praktijksetting kunnen bieden!” Daan Gooren, stagecoördinator vanuit VISTA College

De eindstage vormt een uitbreiding op de bestaande samenwerking tussen het VISTA College en Nieuwe Nor, waarbij drie opleidingen van de Kunst Theater en Media (KTM) afdeling reeds gebruikmaken van Nieuwe Nor als leerwerkplek. Drie keer per studiejaar verzorgen zij een uitvoering onder de noemer KTM On Stage, waarbij studenten de verantwoordelijkheid dragen voor diverse taken binnen het poppodium. Deze lopende samenwerking richt zich voornamelijk op productionele functies achter de schermen, waaronder licht- en geluidstechniek en evenementenorganisatie, alsook de uitvoering op het podium.

“Het is onze missie om getalenteerde en ambitieuze popmuzikanten uit Parkstad vooruit te helpen. Via deze eindstage binnen de muren van een poppodium krijgen de studenten in korte tijd de middelen aangereikt om zich verder te ontwikkelen. Op deze manier verlagen we de drempel naar een professionele carrière als muzikant.” Kees van den Berg, Hoofd Programmering & Marketing van de Nieuwe Nor

De samenwerking tussen het VISTA College en Nieuwe Nor komt tegemoet aan de behoefte van de onderwijsinstelling om nauwer samen te werken met het regionale werkveld en het aanbod van onderwijs op locatie te vergroten. Hiermee draagt Nieuwe Nor ook bij aan de gemeentelijke ambitie om onderwijs en studenten terug te brengen naar het centrum van Heerlen.

2024 01 25 Vista College studenten opleiding muzikant jaar3

De selectie van deelnemende studenten vond vandaag, 25 januari, plaats middels individuele pitches voor het programma-team van Nieuwe Nor.

De derdejaars-studenten VISTA College, opleiding Muzikant in de Grote Zaal van de Nieuwe Nor. Jay Jay Obispo (zittend, links) en Tijn van der Meulen (zittend, rechts) kwamen vandaag als winnaars van de pitch uit de bus.

(foto: Ruben Schreibers)

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies