Kees van den Berg nieuwe Directeur-bestuurder poppodium Nieuwe Nor

Kees van den Berg nieu­we Direc­teur-bestuur­der pop­po­di­um Nieu­we Nor

Kees van den Berg wordt per 1 maart 2024 de nieuwe Directeur-bestuurder van poppodium Nieuwe Nor. Van den Berg is op dit moment Hoofd Programmering & Marketing bij het Heerlense poppodium en volgt Johan de Niet op, die na 8 jaar afscheid neemt. Aan Van den Berg de taak om de organisatie na de recente uitbreiding, die onder De Niet tot stand kwam, verder uit te bouwen.

Kees van den Berg (1980, Geleen) trad in oktober 2006 als programmeur in dienst bij de Nieuwe Nor. In zijn eerste jaar werd hij genomineerd voor een IJzeren Podiumdier voor ‘Beste Programmeur’ van Nederland. Al snel werd hij Hoofd Programmering & Marketing, een functie waarin hij de inhoudelijke visie voor de Nieuwe Nor vormgaf en mee aan de basis stond van de recente uitbreiding. Hij is sinds 2016 lid van het management team, was nauw betrokken bij het uitbreidingsproces en realiseerde de nieuwe positionering van het poppodium in 2021. Behalve diepgaand begrip van de organisatie, brengt hij, dankzij zijn studie Business Economics aan de Universiteit Maastricht ook veel bedrijfskundige kennis met zich mee. Van den Berg heeft bestuurlijke ervaring als Directeur-bestuurder binnen de Stichting Samenwerkende Festivals Limburg, organisator van gratis festivals, waaronder het succesvolle Mama’s Pride festival in Geleen.

Kees van den Berg: “Ook na 17,5 jaar laat de Nieuwe Nor me nog niet los. Ik vind het een eer om deze geweldige organisatie met een ambitieus jong en professioneel team en een groeiend aantal fantastische vrijwilligers te mogen leiden. Samen met hen ga ik met enorm veel plezier en energie aan de slag om Johan’s nalatenschap, die veel verder gaat dan de realisatie van die prachtige nieuwe grote zaal, voort te zetten. De Nieuwe Nor is en blijft een plek voor alle muziekliefhebbers in Parkstad, die tegelijkertijd uitdagend kan zijn, als vertrouwd moet voelen.”

Onder het leiderschap van Directeur-bestuurder Johan de Niet realiseerde de Nieuwe Nor in 2022 een grote nieuwe zaal met een capaciteit van 750 bezoekers. In 2023 verwelkomde het podium bijna 60.000 bezoekers, een verdubbeling van het aantal sinds zijn aantreden in 2016. De Nieuwe Nor is uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele instellingen in Parkstad en heeft een reputatie opgebouwd als een locatie voor diverse en vernieuwende muziekprogrammering.

"Ik ben ontzettend trots op wat we de afgelopen acht jaar hebben bereikt bij de Nieuwe Nor," zei Johan de Niet. "Het was een voorrecht om met zo'n toegewijd team te werken en bij te dragen aan de bloeiende culturele scene van Heerlen. Verder is het mooi om te zien dat iemand uit onze eigen organisatie een stap vooruit kan zetten en de Nieuwe Nor in de volgende fase door kan laten groeien”

De opdracht voor de nieuwe Directeur-bestuurder is het verder uitbouwen van de organisatie binnen haar missie als platform voor beleven en vernieuwen van popcultuur. Daarnaast krijgt hij de opdracht om het gratis festival Booch?, dat in 2023 werd geherintroduceerd in het centrum van Heerlen, voort te zetten en van het café een openbaar toegankelijke hotspot voor creatievelingen te maken.


Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies