Nieuwe Nor vrijwilliger Wim Huisken ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Nieu­we Nor vrij­wil­li­ger Wim Huis­ken ont­vangt Konink­lij­ke Onderscheiding

Wim Huisken uit Heerlen ontving vandaag uit handen van Burgemeester Roel Wever de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wim is al ruim 26 jaar vrijwilliger bij de Nieuwe Nor en krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Heerlense culturele instelling.

In zijn 26 jaren als vrijwilliger bij de Nieuwe Nor bekleedde Wim verleden diverse functies op het gebied van Administratie, Marketing tot Beheer & Onderhoud. Sinds 2006 is hij Hoofd Beheer & Onderhoud en stuurt hij een team van 6 mede-vrijwilligers aan. Een van de recente prestaties van Wim en zijn team is het realiseren van drie nieuwe backstage-kleedkamers en douche-faciliteiten voor artiesten rondom de komst van de nieuwe grote zaal. Ook is Wim als fanatiek rockabilly-liefhebber sinds 2023 betrokken bij de organisatie van het festival ‘Rockabilly Breakout’ dat plaatsvindt in de Nieuwe Nor.

Rens Evers, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We mogen in onze handen knijpen dat Wim er ooit voor heeft gekozen voor de toenmalige Nor te komen werken. Zijn betrokkenheid bij onze organisatie is ongekend groot. Hij combineert zijn inzet met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. We zijn trots op Wim, danken hem voor alles wat hij ons heeft gegeven en geeft en hopen dat hij nog jaren actief blijft in de organisatie.”

Directeur-bestuurder Kees van den Berg: “Wim is een Nor-man in hart en nieren, een steunpilaar op wie we altijd kunnen bouwen. Of er nu een container om 07:00 uur ‘s ochtends moeten worden buitengezet of nog een rondje door het gebouw moet worden gemaakt om 02:00 uur ’s nachts omdat er een defecte brandmelder afgaat. Wim staat er. Een van Wim’s uitspraken is: “De enige manier waarop ik ooit bij de Nor vertrek is tussen zes planken”. Dat zegt alles over zijn enorme betrokkenheid. We moeten niet alleen dankbaar zijn voor vrijwilligers als Wim, maar ze ook koesteren, want ze zijn extreem zeldzaam. Dit lintje is een meer dan verdiende erkenning voor zijn inzet.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies