Froukje

Frou­kje

bekend van 'Ik Wil Dansen'

20 mei 2022 Nieuwe Nor
Gulpener Grote zaal
Open: 19:30
Aanvang: 20:30
Einde: 00:00

De nieuwe belofte van de Nederlandse alternatieve pop komt uit Rotterdam en heet Froukje (Veenstra). Ze is pas 19 jaar oud, heeft een frisse kijk op de wereld én verpakt deze in scherpe teksten. Debuutsingle ‘Groter Dan Ik’ ging over de klimaatcrisis en verspreidde zich razendsnel door Nederland. Met haar typische nonchalance verpakt ze de grote thema's van deze tijd in intrigerende zanglijnen en een vakkundig talent voor melodie. Dat er daarmee een zinderende muzikale toekomst voor Froukje is weggelegd mag duidelijk zijn.


Een maand voordat Froukje op de uitverkochte Pinkpop-vrijdag staat, komt ze naar onze nieuwe grote zaal!

support: Philine

Time table

Vrijdag 20 mei

19:30

Deuren open

20:30

Philine

21:30

Froukje

Artist Info
Froukje
Froukje

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. In mei verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek zal gaan verschijnen. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Wat is de minimumleeftijd bij deze activiteit?
  • Minimumleeftijd concerten: geen minimumleeftijd, maar onder de 14 jaar is begeleiding door een volwassene (18+) verplicht. Mocht er voor een concert een afwijkende leeftijdsgrens gelden, dan wordt dit in de tekst bij de betreffende activiteit op www.nieuwenor.nl vermeld.
  • Minimumleeftijd voor dance-activiteiten (alle activiteiten onder de naam NIEUWE NOR NACHT): 18 jaar. Mocht er voor een dance-activiteit een afwijkende leeftijdsgrens gelden, dan wordt dit in de tekst bij de betreffende activiteit vermeld.
  • overige activiteiten: geen minimumleeftijd, maar onder de 14 jaar is begeleiding door een volwassene (18+) verplicht. Mocht er voor een activiteit een afwijkende leeftijdsgrens gelden, dan wordt dit in de tekst bij de betreffende activiteit op www.nieuwenor.nl vermeld.
UITVERKOCHT
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies