Zuiderstorm Heerlen

Zui­der­storm Heerlen

Aanstormend talent in Heerlen!

28 mei 2022 Nieuwe Nor
Kleine zaal
Open: 19:30
Aanvang: 20:00
Einde: 00:45

Zuiderstorm is een nieuw platform voor aanstormend muzikaal talent uit Limburg, met name voor gemotiveerde en ondernemende muzikanten die zoveel mogelijk podiumervaring willen opdoen en publiek aan zich willen binden. Jaarlijks selecteren programmeurs van de 6 Limburgse poppodia 18 acts (van pop en rock tot fusion, van singer-songwriter tot metal en van hip hop tot dance) die tijdens Zuiderstorm optreden in de muziekcafés en poppodia van 6 Limburgse steden.

Acts die voor Zuiderstorm geselecteerd worden, treden op in álle zes (Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Venlo) de deelnemende steden. Bovendien worden deelnemers gecoacht door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en krijgen een gratis fotoshoot.

Op 28 mei 2022 zal het Zuiderstorm festival als laatste in de reeks zijn intrede maken in de stad Heerlen. In totaal zullen 18 acts, verspreid over 5 locaties, hun talent laten klinken. Ben jij klaar voor de Zuiderstorm?

Check de website van Zuiderstorm voor het programma!

Artist Info
Under Above
Under Above

Under Above, aka Xandor Naus, began his career in music early. Born and raised in the south of the Netherlands, he spent his youth playing at festivals and clubs in the neighborhood. At the age of 18, he started experimenting with dance music. Xandor developed his sound into a combination of dance-pop, house and funk. In the same year, he signed his first publishing deal with BMG-Talpa in the Netherlands.With releases on 2-Dutch, Storm Music Group, Milkshake and almost 2 million streams on Spotify, Under Above gained a bigger audience in the industry. With ‘Back Around’ (2020), his first big release on Storm Music Group, he gained almost over 600.000 streams on all streaming platforms. After Xandor graduated in the Minor Dance Industry at Fontys University of Arts in Tilburg, he collaborated with the belgian live-act: Calumny. With their track: ‘Shooting Star’ (2020) they obtained a spot into the editorial Spotify playlists 360 Dance and Hot New Dance. The track was supported by established DJs and dance labels such as Mike Williams, Laidback Luke, Revealed Recordings and Spinnin’ Records. The biggest milestone for Under Above was a spot between Gorgon City and Shaun Frank at the SLAM Mixmarathon in 2021. Under Above is now focussing on high-quality pop and dance tracks with a solid groove and catchy top-lines. Xandor is searching for a perfect balance between being a high energy house-act on stage and an experienced producer in the studio.

Lees verder...
twentyseven
twentyseven

twentyseven brengt een set vol harde, meezingbare rocknummers die door middel van een energieke performance neergezet worden. In 2019 wonnen zij de regionale popwedstrijd Podiumvrees en wisten zich daardoor als openingsact te plaatsen op de mainstage van Mama’s Pride Festival. De band bestaat uit gedreven muzikanten met ieder hun eigen verschillende muzikale achtergronden.

Lees verder...
Tommy Gazer
Tommy Gazer

Een set van Tommy Gazer betekent meezingbare refreinen, een hoop energie en stevige gitaren.De 4-koppige alternatieve rock-band is geïnspireerd door ‘collega’s’ als Biffy Clyro en Nothing but Thieves. De band uit Weert bestaat uit: Jesse Kanters (zang/ gitaar), Stijn Peeters (gitaar/ achtergrondzang), Tom Bormans (basgitaar) & Jurrian Zandbergen (drums). We traden eerder op tijdens het bevrijdingsfestival (Weert), wonnen de bandwedstrijd ‘Play at Festifallz’ en werden afgelopen maand door Festileaks benoemd tot een van de 5 grootste ontdekkingen van Festifallz.

Lees verder...
The Tweedles
The Tweedles

The Tweedles zijn een nieuwe band uit Venlo die bestaat uit een stel eigenwijze tieners met een voorliefde voor alternatieve muziek. De band is pas een jaar oud maar ze hebben al op meerdere podia gespeeld, That’s New is hun officiële eerste single. Hun muziek wordt sterk beïnvloed door bands als The Pixies en artiesten als King Krule. Hun muziek gaat vooral over liefde en de dagelijkse sleur van het leven.

Lees verder...
The Avery Fallon Band
The Avery Fallon Band

The Avery Fallon Band is in 2019 opgericht als band rondom singer-songwriter Elke, maar inmiddels zijn ze veel meer dan dat. In 2021 is debuut EP ‘out of the blue’ uitgekomen waarop de band van zich laat horen. The Avery Fallon Band laat je wegdromen bij ‘Don’t Know How’ en schudt je met alle liefde weer wakker met het stevige ‘Demon’. Grote inspiratiebronnen zijn artiesten als Fleetwood Mac, Florence and the Machine en Joe Bonnamassa, waar de band live ook graag een ode aan brengt.

Lees verder...
Ten Pickles For Johnny
Ten Pickles For Johnny

Ten Pickles For Johnny is een vijfkoppig zoetzuur rockapparaat. De band combineert de zoete moderne rockinvloeden met de zurige gurigheid van het grunge tijdperk. Zelf voegt de band daar nog een eigenwijs sausje aan toe, in de vorm van melodieuze teksten die ook nog eens gemakkelijk mee te zingen zijn. Je zou bijna vergeten dat je naar een alternatieve rockband staat te kijken! Nieuwe zanger:Het unieke lage stemgeluid van oud-Frontman Tom Miller is nog te horen op de streaming platformen en helpt je herinneren aan het oude grunge-tijdperk. Bram Naus, de nieuwe zanger sinds 2020, brengt juist een hoge melodieuze toon met zich mee, waardoor het totaal doet denken aan Soundgarden, of nieuwere bands zoals Nothing but Thieves en Biffy Clyro.

Lees verder...
Stan Alpha
Stan Alpha

The always enthusiastic and energetic Stan Alpha has been into music since childhood. When he was 6 he started drumming and this later grew into producing music. In 2021 he graduated at the Dutch Pop Academy and currently he is studying EMP at the rock academy in Tilburg He experiments with genres ranging from EDM to Reverse Bass. No matter what genre he makes, Stan puts his unique and energetic twist on everything. And when he’s behind the DJ set live, he always puts on a very energetic, high quality and very personal show. Keep an eye on him, because this guy creates his own signature both in productions, artwork, videos and live shows. He’s not just a youngster who makes music, he’s an ARTIST a BRAND.

Lees verder...
Shakespeaker
Shakespeaker

Shakespeaker is een band afkomstig uit Maastricht die door middel van een ‘back to basic’ aanpak de indie-rock wereld doet schudden op zijn grondvesten. Met een minimale setup bestaande uit een koffer-drumset, kleine gitaarversterkers en een microfoon klinkt hun muziek fris en toch tijd- loos, intiem maar ook groots, melancholisch en tevens sexy.

Lees verder...
RXCK
RXCK

Singer/Songwriter RXCK debuted in 2019 with his single “Not Allowed”. After it landed in the popular Spotify playlist “Ballad Uurtjes” RXCK dedicated his life to inspire people with his music. When his song “Let Me Go” was released, he was certain that this was more than just making music. With his explicit and emotional lyrics RXCK combines his feelings with modern urban pop and soul. The Dutch based artist who is experimenting with his own sound, is keen to take you on his musical journey. With his upcoming releases RXCK is set to bring out surprising and daring songs that break the stereotype of modern day singers. From funky 80’s Synthpop to RnB/Soul, he is determined to let the world hear what he has in store!

Lees verder...
Laudy Xalen
Laudy Xalen

Mijn act draait om iedereen in de zaal te laten meezingen en mee moshen! Ik maak Engelstalige hiphopmuziek met ‘new-school’ trap en hypertrap beats waarbij je lekker kan bewegen en dansen. Mijn act valt te beschrijven als energiek, melodisch en sfeervol. Mijn ambities zijn om voor internationale zalen te staan waarbij mensen zich goed voelen door de muziek en de energie van mijn shows. Op 11 november 2021 heb ik pas mijn eerste album gereleaset, daarom heb ik nog maar één show gedaan en deze was vóór de albumrelease. Ik heb nog twee shows gepland staan in samenwerking met Bobby Fresh (TrapLabRradio en een ander hiphopevenement bij Grenswerk). Als beginnend artiest zou het super tof zijn om mee te mogen doen aan Zuiderstorm!

Lees verder...
Jasmine
Jasmine

Mijn muziek draait om gevoel. Herkenning, je verbonden en gezien voelen. Mijn doel is om mensen samen te brengen en weg te nemen van hun zorgen. Ik wil ze een fijn gevoel geven en mooie herinneringen creëren!

Lees verder...
Janet Livv
Janet Livv

Het draait allemaal om melancholische melodieën en teksten gecombineerd met pop instrumentals die je troost zullen brengen. Janet Livv is een 20-jarige singer-songwriter uit Nederland ze maakt haar muziek door te filosoferen over het leven en alles wat daarbij hoort. Janet begon haar stem op te nemen toen ze begon met het maken van covers op YouTube. Een tijdje daarna wilde Janet opnemen haar eigen liedjes met behulp van loops en een DAW genaamd Soundtrap. Dit is hoe haar eerste EP Headspace was geboren. Ondanks dat het als experiment bedoeld was, werd het goed ontvangen door de mensen in haar regio. Kort na de EP werd Janet op de Rockacademie aangenomen in Tilburg waar ze verschillende mensen leerde kennen die muziek maken. Het bijwonen van de Rockacademie leidde tot een hele gave vriendschap met producer Rens Jansen die waar ze nu consequent muziek mee maakt.

Lees verder...
Foreign Bloom
Foreign Bloom

In 2018 leerde Jessica Kulka (NL) en Frederik Tings (DE) elkaar kennen tijdens een meeting van Pop in Limburg, waarna zij in 2019 begonnen met samen werken en in 2020 officieel Foreign Bloom begonnen. De songs worden geschreven en gezongen door Jessica, en geproduceerd door Freddy. Als afstudeerproject aan de kunstacademie in de richting Filmisch Beeld, maakte Jessica een Visual EP genaamd ‘Echoes’, een film waar de songs ‘Open Water’, ‘Empty Eyes’ en ‘Captivated’ een plek krijgen, dat werd ingezet als het eerste officiele EP dat het duo heeft gereleased. De muziek is donker en melancholisch van toon.

Lees verder...
DRSSN
DRSSN

Als ik mezelf als artiest zijnde moet beschrijven dan staan originaliteit, kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel. Veel mensen die geen techno luisteren maar wel aanwezig tijdens mijn performance op het podium, geven ze mij de feedback dat ze volledig meegezogen worden in mijn muziek ondanks dat ze van een ander muziekgenre houden. Muziek producties op internationaal vlak onder de artiestennaam DRSSN:Ik heb onder andere releases uitgebracht bij: Monotoon recordings, Red Channel Records, Affluenza Records, SMR Underground, Physical Techno Recordings, Alienator records, Geometrik Recordings, LET’S TECHNO RECORDS, Pure Dope Digital, Techno Vinyls Records, Army Of Darkness Records, Hardwandler Records, Hot Peppers Raw, Black Line Recordings, Pure Dope Digital. Verder heb ik vaker gedraaid bij Poppodium Nieuwe Nor Heerlen, Dark Boutique, IBA Parkstad Stand op Pinkpop, Finalist Kunstbende 2019, Radio Parkstad, ECI Cultuur Fabriek, DJ Opnames gehad bij omroep Landgraaf, Azijn Fabriek Roermond en nog veel meer. Eigenlijk zou ik dit jaar op groove garden draaien, als afsluiter op de stage van Dark Boutique. Maar helaas heeft corona roet door het eten gegooid en is het evenement verplaatst naar volgend jaar.

Lees verder...
Déjà
Déjà

Déjà is een vierkoppige band, ontstaan op initiatief van Desirée Simons (Roermond) en Julia Podolecki (Düsseldorf) die na een jarenlange vriendschap vanuit de opleiding muziektherapie hun muzikale krachten hebben gebundeld. Ze zijn in 2017 gestart met zijn tweeën, western gitaar – viool – en tweestemmige zang, met het spelen in kleine kroegen en culturele podia. Vele optredens in zowel omgeving Roermond als Düsseldorf volgden, zo ook de inspiratie om een compleet repertoire te schrijven. Nog nét voor de Coronapandemie (januari 2019) hebben zij mede middels een crowdfunding hun EP Place Called Home uitgebracht. Datzelfde jaar zouden ze op verschillende kleine festivals spelen, waaronder Pop on Top in Valkenburg. Sinds eind 2018 heeft drummer Martijn Peeters zich bij de band gevoegd en afgelopen zomer, na een optreden in Weert bij de Bosuil, heeft ook bassist Noël Leclair zich aangesloten bij de band. Met viool, akoestische gitaar, drum en basgitaar zorgt dit viertal voor een folk/pop verklanking van zowel melancholische teksten over hun binnenwereld en bezingen ze hun favoriete whisky.

Lees verder...
Daddy Unchained
Daddy Unchained

Verstopt in de schaduw van de pandemie kruipt het driekoppig monster genaamd Daddy Unchained weer terug in de spotlight. Hun sound, die al een fenomeen is van Noord- tot Zuid-Limburg, is een mutatie van de 90s nu-metal met een snufje boom bap hiphop en funky breakdowns. Het monster staat te popelen om weer zijn plek op het podium in te nemen, het bloed van moshers te laten stollen en de trommelvliezen te laten trillen.

Lees verder...
Ar-Jane
Ar-Jane

Ar-Jane is de artiestennaam van singer-songwriter Arjanne Beukers, een ambitieuze twintiger uit Zuid-Limburg. Haar carrière begon in 2016 toen ze haar eerste nummer schreef en voor het eerst optrad. In de jaren daarop startte ze o.a. aan haar studie aan de Tilburgse Rockacademie, won ze de regiofinale van Kunstbende waardoor ze mocht optreden in de Westergasfabriek Amsterdam én won ze de Limburgse wedstrijd Frontstage in 2020. “Kippenvel” was de reactie, dat is precies wat Ar-Jane wil bereiken. Haar doel is dan ook om mensen zich verbonden te laten voelen met haar eerlijke teksten en dat ze in haar melancholische melodieën troost kunnen vinden. Ze heeft vaak solo opgetreden maar inmiddels ontwikkelt ze een eigen sound samen met andere muzikanten. Haar melancholische popmuziek laat zich inspireren door artiesten zoals Aurora, London Grammar, Phoebe Bridgers & Lana Del Rey. Laat je meenemen in de dromerige sfeer die Ar-Jane creëert.

Lees verder...
Ditch The Volume
Ditch The Volume

Ditch The Volume sounds like a name for someone who makes choppy house music” is what a radio DJ once told 21 year old Netherlands based producer Max de Lang, also known as Ditch The Volume. Since April 2019 Ditch The Volume has been making tracks that are everything but choppy house songs. From melodic Future Bass to upbeat indie-pop songs and much more, Ditch The Volume knows how to get his audience to the dance floor. Approaching the guitar in a different manner than rhythmic or as lead, Ditch The Volume combines it with melodic beats, sparkly sounds and relatable lyrics that guarantees something brand new the music world has never experienced before. Debuting his live performance at The Discovery Trail online music festival in 2021, Ditch The Volume is more than ready to show the world what he has in store in 2022.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies