Fun Lovin' Criminals (USA)

Fun Lovin’ Cri­mi­nals (USA)

Running around robbing banks All whacked off of Scooby Snacks

20 oktober 2022 Nieuwe Nor
Open: 19:30
Aanvang: 20:00
Einde: 23:30

Als er één act is die het verdient om eens een nachtje in de Nieuwe Nor te verblijven vanwege haar bandnaam dan is het wel Fun Lovin' Criminals. De driekoppige band uit New York City werd met hun vernieuwende mix van rap, rock, blues en jazz en hits als 'Scooby Snacks' en 'The Fun Lovin' Criminal' razend populair in Europa in de jaren '90. Op donderdag 20 oktober 2022 zie je ze in poppodium Nieuwe Nor!

Fun Lovin’ Criminals werd opgericht in 1993 en dankt zijn succes aan een unieke cocktail van alternatieve rock, hiphop, jazz, reggae, blues, soul en funk. Een explosieve mix die we voor het eerste hoorden op het album ‘Come Find Yourself’ in 1996. Ze scoren met de single 'Scooby Snacks', waarin ze gebruik maken van samples uit Pulp Fiction en Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. U2 neemt hen daarop mee als voorprogramma tijdens de ‘PopMart’-tournee en van daaruit groeien ze uit tot een gewaardeerde festival-act die o.a. twee keer op Pinkpop speelde. In hun teksten komen onderwerpen als het rauwe leven in de stad en de georganiseerde misdaad aan bod, maar ze zitten daarnaast vaak ook vol humor en satire. In 2019 verscheen hun laatste album 'Another Mimosa' en voor 2023 staat er een nieuw album op de planning.

De line up in 2022;
Brian Fast Leiser: lead vocals, bass, keys, horns, harp and programming.
Frank Benbini: drums, percussion and vocals.
Naim Cortazzi on guitar and vocals.

support: Project Blackbird (UK)
Stel je een feest voor bij Ronnie Scott's Jazz Club waar Sade, Björk, Jeff Beck en David Byrne Portishead ontmoeten en dan voor een late-night curry gaan om ideeën uit te wisselen." Project Blackbird bestaat uit vier Britse muzikanten met een verleden in o.a. The Specials die samen een ingetogen, donkere, genre-overschrijdende mix brengen.

Dit concert vindt plaats in de Gulpener Grote Zaal van poppodium Nieuwe Nor. De kaartverkoop is gestart.

Artist Info
Fun Lovin' Criminals
Fun Lovin' Criminals

De crimineeltjes Huey Morgen, Steve Borovini en Fast zijn stoer. Heel stoer. Hun levensmotto: sex, drugs, rock 'n roll en humor. Samen vormen ze sinds 1993 de eigenzinnige band Fun Lovin' Criminals. Ze zijn afkomstig uit de New Yorkse wijk Queens en hun muziek is net zo'n smeltkroes van klanken als de stad waar ze vandaan komen.Hip-hop, blues, funk, jazz, pop en rock... Het zit er allemaal in. De naam Fun Lovin' Criminals hebben ze 'geleend' van een in hun wijk actieve graffiti crew. De 'Funnies' worden in hun begindagen vooral vergeleken met de Beastie Boys.Het debuutalbum Come Find Yourself uit 1996 kan wereldwijd rekenen op veel airplay. Met name in Europa worden de jongens razend populair. De opvolger 100% Colombian (1999) heeft meer hip-hopinvloeden maar blijft toch met alle muzikale humor een typische Fun Lovin' Crminals plaat. Drummer Borovini wordt in 1999 vervangen door Maxwell 'Mackie' Jayson. Na Mimosa (1999), een lounge-achtige plaat met meerdere covers en remixes, komen de FLC in februari 2001 terug met het album Loco . In 2010 verschijnt hun hun meest cd: Classic fantastic.

Lees verder...
Project Blackbird
Project Blackbird

Stel je een feest voor bij Ronnie Scott's Jazz Club waar Sade, Bjork, Jeff Beck en David Byrne Portishead ontmoeten en dan voor een late-night curry gaan om ideeen uit te wisselen." Project Blackbird bestaat uit vier Britse muzikanten met een verleden in o.a. The Specials die samen een ingetogen, donkere, genre-overschrijdende mix brengen.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies