Moss

Moss

geïnspireerd door Zuid-Limburgs klooster HX Hoogcruts

17 november 2022 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Einde: 23:30

Moss staat onder leiding van zanger en songwriter Marien Dorleijn, bekend om hun subtiele gitaarliedjes met eigenzinnige twists, die zichzelf per album blijft vernieuwen. Zo ook op het nieuwe werk 'HX' uit 2022. Het eerste wat opvalt bij het luisteren naar de nieuwe liedjes van Moss is de rust in het geheel. De band vond die rust in het in 2019 gerenoveerde kloostercomplex HX Hoogcruts in Noorbeek, een van de zuidelijkst gelegen plaatsen van Nederland. Het Zuid-Limburgse landschap levert een schitterend album op Excelsior Recordings op dat bedolven wordt onder lovende recensies.

“Op prachtplaat HX betoont Moss zich een hecht collectief in topvorm.” (OOR)
“Met dit album heeft de band een grote stap gezet, en behoort het wat ons betreft tot de top van wat Nederland en België op dit moment op muziekgebied te bieden heeft.” (Dansende Beren)
“Wars van muzikale krachtpatserij zoekt Moss het in de ambachtelijke kwaliteit van liedjes” (De Volkskrant)

support-act: Robin Kester
Voorheen speelde Robin Kester in vele verschillende bands maar ze besloot uiteindelijk alle tijd en energie in haar eigen muziek te steken. Een juist besluit, want het gaat haar voor de wind. Ze maakt dromerige folkpop met invloeden van Kate Bush, Lisa Hannigan en Nick Drake. Kenmerkend voor haar stijl zijn open gitaarstemmingen, waardoor aangename en soms onverwachte harmonieën ontstaan.

Artist Info
Moss
Moss

Never Be Scared/Don't Be A Hero. Hun meesterwerk uit 2009 zeg je dan. Het is toch vooral een albumtitel met voorspellende gaven gebleken. Die dualiteit is Moss ten voeten uit. Nooit te bang om het roer om te gooien. Synthesizers te omarmen. Rockers te laten dansen. Dansers te laten rocken. Maar op grote woorden valt voorman Marien Dorleijn niet te betrappen. De held uithangen mogen anderen doen. Het volgende mooie liedje moet geschreven worden. En dat resulteerde dan ook vrijwel gelijk in weer een vijf sterren onderneming, Ornaments. Het album dat Moss van IJsland naar Canada via Amerika op veel gedroomde festivals bracht. In eigen land is de band inmiddels van Radio 2 tot Platomania vitaal cultuurgoed. In 2017 noemde De Volkskrant het album Strike nog een hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek. Ondertussen werkt Marien onverstoord door. Als Koning Midas in burger. Het goud blinkt daar waar hij verschijnt. De producties voor Robin Kester. Het gekoesterde project Opera Alaska. Maar eerst en vooral het onbevreesde Moss.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies