Magnapop (USA)

Mag­napop (USA)

90´s Fuzz-pop uit Athens, Georgia

23 november 2022 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Einde: 23:30

Magnapop! De band die in de jaren ’90 furore maakte met snedige, catchy gitaarrock is helemaal terug. Magnapop ontstond in de vroege nineties in Athens, Georgia rond zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris. Hun eerste successen haalden ze in Europa, waar albums als 'Magnapop' (1992, het jaar dat ze ook op Pinkpop-vooravond Rocking Kolonia langskwamen) en 'Hot Boxing' (1994) warm ontvangen werden. Uitgebreide festivaltournees volgden, en al snel brak Magnapop ook in thuisland de Verenigde Staten door. Vooral 'Hot Boxing' bleek een schot in de roos, met tijdloze singles als 'Lay It Down' en 'Slowly, Slowly' op de tracklist.

Eind jaren 90 hield de band het (tijdelijk, blijkt nu) voor gezien. Hopper en Morris deden sporadisch duoshows, maar het duurde tot 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album Mouthfeel. Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en klonk Magnapop weer écht zoals in hun hoogdagen. Na drie uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tours in 2017, 2018 en 2019 heeft het viertal besloten om in november 2022 nogmaals in originele bezetting een aantal club- en festivalshows te doen in Nederland en België. De tour zal in het teken staan van het album 'The Circle Is Round' (2019), maar de classics zullen uiteraard niet ontbreken. Dat belooft!

support: Captain Naysayer
Een jonge Vlaamse classicrockband met Braziliaanse zanger. Ze maken een mix van groovy en classic rock met duidelijke bluesinvloeden, waaraan je kan merken dat de mannen goed hebben geluisterd naar klassieke voorbeelden als Led Zeppelin en Deep Purple.

Artist Info
Captain Naysayer
Captain Naysayer

Een jonge Vlaamse classicrockband met Braziliaanse zanger. Ze maken een mix van groovy en classic rock met duidelijke bluesinvloeden, waaraan je kan merken dat de mannen goed hebben geluisterd naar klassieke voorbeelden als Led Zeppelin en Deep Purple.

Lees verder...
Magnapop
Magnapop

Magnapop is opgericht in Athens, Georgia. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Hun succes startte in Europa, waar ze een aantal festivalshows speelden. Erkenning in hun thuisland volgde. Er werden verschillende albums opgenomen bij PIAS (Magnapop 1992, Hot Boxing 1994, Rubbing doesn't help 1996), geproduceerd door onder meer Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. De singles 'Slowly, Slowly' en 'Open the Door' werden hits. Eind jaren 90 hield de band het voor gezien vanwege een rechtenconflict. Hopper en Morris deden sporadisch duo shows, maar het duurde tut 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album 'Mouthfeel'. Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en sloeg de vonk over zoals ruim 25 jaar daarvoor. In 2019 bracht Magnapop haar meest recente album uit, 'The Circle Is Round', met opnieuw een aantal instant classic bitterzoete popsongs.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies