Roxeanne Hazes

Roxe­an­ne Hazes

Popdiva weer uit de luwte!

04 februari 2023 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Roxeanne Hazes gaat weer op tour! Dit jaar komt er veel nieuwe muziek uit en is het tijd voor een gloednieuwe live-show. Klassiekers worden afgewisseld met nieuw materiaal en ook nog niet uitgebrachte liedjes zullen te horen zijn. Vanaf half augustus is Roxeanne wekelijks te zien in het programma Beste Zangers.

Dit jaar is het vijf jaar geleden dat het debuutalbum 'In Mijn Bloed' verscheen. Hiervoor vond Roxeanne Hazes zich opnieuw uit, na jarenlang haar vaders muziek te hebben gespeeld. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. ‘Onze monden vielen open’, luidde het juryrapport destijds. ‘Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.’

In de tussentijd werd ze moeder, presenteerde een tv-programma, bracht enkele losse nummers uit, speelde ze met haar band door het hele land en is er hard gewerkt aan nieuwe muziek. Net als tijdens het debuutalbum is dit een behoorlijk therapeutisch proces. “Ik verwerk mijn verleden, mijn angsten en inzichten in mijn liedjes. Eerlijker en opener dan ik ooit heb gedaan. Voor mezelf, maar ik hoop vooral dat anderen er kracht, herkenning en ook plezier uit halen.” Dit najaar verschijnt de eerste nieuwe muziek van dit aanstaande album.

SUPPORT: AMINA

De Utrechtse songwriter en zangeres Amina (2001) was als kind al bezig met zang, dans en acteren, maar pas in haar tienerjaren begon zij de gitaar te bespelen en liedjes te schrijven. Na een korte studie songwriting in Denemarken, vond ze haar weg terug naar Nederland waar ze op het conservatorium in Rotterdam aangenomen werd. Afgelopen jaar bracht ze een duet uit met Ruben Annink, heeft ze haar radio- en tv-debuut gemaakt met eigen liedjes, stond in het voorprogramma van MEAU en tekende bij 8Ball Music.

Amina schrijft liedjes die zich met woorden en akkoorden recht in de harten van de luisteraars kan boren. Dat talent manifesteerde zich al direct bij haar debuutsingle ‘Morgen’, die te midden van de onzekerheid van de coronacrisis precies de juiste snaar raakte bij veel luisteraars. Een liedje dat ze geheel op eigen houtje uitbracht en met de wereld deelde, werd opgepikt door een aantal media, onder meer 3FM, Radio Veronica, NPO1 en Zapplive, waar zij mocht langskomen om het ten gehore te brengen. Haar levensmotto ‘zeker in het onzekere’ werd even ook het motto van heel Nederland. “Ik heb alles wat ik nu mag doen te danken aan dat liedje”, zo zegt Amina daar nu over.

Het schrijven en optreden is voor haar een natuurlijke staat van zijn en ook zonder die eerste doorbraak is ze door blijven werken aan nieuw materiaal, omdat ‘het er gewoon uit moet’. Ze maakt muziek waarbij ze geïnspireerd is door Adele en Amy Winehouse, maar ook Alessia Cara en Billie Eilish. Haar zang- en melodielijnen, met productie-invloeden uit de hiphop in een popjasje, gaan gepaard met pakkende en eerlijke teksten die de luisteraars even stil laten staan bij het leven en de obstakels die ieder mens daarin tegenkomt. Balancerend tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid, weet Amina goed onder woorden te brengen hoe haar generatie zich voelt en doorbreekt ze ‘het perfecte plaatje’ waar iedereen aan lijkt te moeten voldoen in de huidige maatschappij. De verbinding die hierdoor tot stand komt maakt dat veel fans haar inmiddels als een soort grote zus beschouwen. Het contact met het publiek is hoe dan ook van groot belang en op het podium komt Amina echt tot leven. “Optreden is voor mij een soort missie. Ik wil dat mensen door het concert hun zorgen even zijn vergeten en zich puur hebben kunnen focussen op het genieten van het leven en het moment samen.”

Haar single ‘Gebruiksaanwijzing’ is de opmaat naar een debuutalbum dat in 2024 gepland staat en samen met haar band stoomt Amina zich klaar voor een nieuwe reeks liveshows, waaronder het voorprogramma van Roxeanne Hazes. Amina: “Als ik aan het eind van mijn leven terugkijk, wil ik kunnen zeggen dat ik mijn meeste tijd heb besteed op het podium, in de studio en met mijn geliefden.” Het is tijd dat het grote publiek in Nederland gaat kennismaken met Amina’s eigen stem en verhaal.

Time table
20:30

Amina

21:30

Roxeanne Hazes

Artist Info
Roxeanne Hazes
Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes gaat weer op tour! Dit jaar komt er veel nieuwe muziek uit en is het tijd voor een gloednieuwe live-show. Klassiekers worden afgewisseld met nieuw materiaal en ook nog niet uitgebrachte liedjes zullen te horen zijn. Vanaf half augustus is Roxeanne wekelijks te zien in het programma Beste Zangers. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat het debuutalbum 'In Mijn Bloed' verscheen. Hiervoor vond Roxeanne Hazes zich opnieuw uit, na jarenlang haar vaders muziek te hebben gespeeld. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. 'Onze monden vielen open', luidde het juryrapport destijds. 'Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.' In de tussentijd werd ze moeder, presenteerde een tv-programma, bracht enkele losse nummers uit, speelde ze met haar band door het hele land en is er hard gewerkt aan nieuwe muziek. Net als tijdens het debuutalbum is dit een behoorlijk therapeutisch proces. "Ik verwerk mijn verleden, mijn angsten en inzichten in mijn liedjes. Eerlijker en opener dan ik ooit heb gedaan. Voor mezelf, maar ik hoop vooral dat anderen er kracht, herkenning en ook plezier uit halen." Dit najaar verschijnt de eerste nieuwe muziek van dit aanstaande album.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies