Steve Harley & Cockney Rebel

Ste­ve Har­ley & Cock­ney Rebel

50 Years A Rebel

27 april 2023 Nieuwe Nor
Open: 19:30
Aanvang: 20:00
Verwachte eindtijd: 23:30

Steve Harley & Cockney Rebel vieren dit jaar hun 50e verjaardag!

Steve Harley zei: "Vijftig jaar geleden, in het begin van 1972, ging ik van een London busker, die toeristen onthaalde met een akoestische versie van 'Sebastian' en andere Human Menagerie nummers, naar Cockney Rebel popster. Ik was vastbesloten om een unieke sound te smeden, vol zelfvertrouwen van een jonge man. De originele Cockney Rebel werd gevormd in Beckenham Arts Lab en in de slaapkamer van mijn drummer, Stuart Elliott, in Pimlico. Beetje bij beetje werd de band gevormd. Ons eerste optreden was als voorprogramma van de Jeff Beck Group in de Roundhouse in Londen. Ik ben sindsdien blijven touren gedurende vijf verbazingwekkende decennia. ‘Sebastian’ kreeg een heel nieuw leven toen een orkest en koor werden toegevoegd voor ons eerste album, en begin 1974 veranderde 'Judy Teen' ons in bonafide, Top Of The Pops, popsterren. Maar ik voel me nog steeds een zwervende minestreel en zou het niet anders willen".

Deze ’50 Years A Rebel’ tour zal alle songs bevatten van de enorme discografie van Steve Harley. ‘Mr Soft’, ‘Judy Teen’, ‘Sebastian’ en het legendarische ‘Make Me Smile’ en meer uit een ongelooflijke carrière ga je zeker horen.

Close-Up Culture schrijft over een recent optreden: “Het was een intieme avond in aanwezigheid van een geweldige muzikant. Een persoon wiens passie voor live optreden en perfectie onverminderd blijft.”

Rod Stewart, die Steve's nummer 'A Friend For Life' coverde, beschrijft hem als "Een van de beste tekstschrijvers die Groot-Brittannië heeft voortgebracht.” Record Collector zei over de laatste UK tour: "Harley's welsprekende shows, op het scherp van de snee, maken altijd indruk".
Steve Harley & Cockney Rebel is altijd een formidabele live act geweest en deze onmisbare 50e jubileumshows worden een krachttoer.

Artist Info
Steve Harley & Cockney Rebel
Steve Harley & Cockney Rebel

jubileumshows worden een krachttoer. Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70 met hits als Sebastian, Judy Teen en Make Me Smile (Come Up and See Me). Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij een groot succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album. Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag. Hitsingles volgden waaronder Judy Teen en Mr. Soft en de band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act" en optredens in Top of the Pops (BBC). Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons met ondermeer de hitsingle Make Me Smile (Come Up and See Me). Steve Harley bleef altijd succesvol toeren als Steve Harley & Cockney Rebel of als Steve Harley Acoustic Band. In de jaarlijkse internationale radio Top-lijsten staan hun songs nog steeds hoog genoteerd !

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies