Front 242 (BE)

Front 242 (BE)

Repost presenteert: Belgische grondleggers van de Electronic Body Music

08 september 2023 Nieuwe Nor
Open: 19:30
Aanvang: 20:00
Verwachte eindtijd: 23:00

Front 242 geldt als een van de meest toonaangevende Belgische bands. De groep ontstond in de jaren 80 en wordt beschouwd als de grondleggers van het genre Electronic Body Music (EBM). Front by Front is een album van Front 242, uitgebracht in 1988, en wordt bestempeld als "gemakkelijk een van de beste industriële albums ooit gemaakt". Het album werd in 1992 heruitgegeven door Sony Music Entertainment. Het nummer "Headhunter" werd een industriële dansvloerhit, begeleid door een videoclip geregisseerd door Anton Corbijn. De track ‘Rhythm of Time’ van hat album Tyranny (For You) uit 1991 was te horen in de film ‘Single White Female’, met Bridget Fonda en Jennifer Jason Leigh.

In 2022 vierde Front 242 hun 40ste verjaardag groots met twee uitverkochte concerten in de Brusselse AB. Ook was er minder nieuws; frontman Jean-Luc de Meyere werd begin 2022 opgenomen in het ziekenhuis. Op 8 september 2023 komt Front 242 voor een exclusieve Nederlandse clubshow naar Heerlen.

Support voor Front 242 wordt verzorgd door Zwaremachine (USA)!

Zwaremachine omarmt EBM, Industrial en dark Electro soundscapes. Ze gebruiken een aanhoudende experimentele benadering met een mix van zware elektronica en een vleugje industrial rock. Ze geven je de volledige ervaring vanaf begin tot einde, onontsnapbaar, onvolgbaar en ongelofelijk geweldig!

Repost
The eighties. Volgens sommigen misschien wel de beste muziekperiode ooit. Het decennium waarin iconen gemaakt werden. De jaren waar men op de fiets sprong en vijftien kilometer reed naar een platenwinkel om een nieuwe plaat te gaan halen. Legendarische schijven die nog heel pertinent aanwezig zijn veler collecties en nog wekelijks op de draaitafel liggen. Onder de naam RePost! presenteert de Nieuwe Nor acts die komen uit - of geïnspireerd zijn - door de underground van deze eighties. We hebben namelijk een naam hoog te houden als het gaat om het programmeren van genres als Wave, Postpunk, EBM. Denk aan Anne Clark, Tuxedomoon, Peter Murphy en Front Line Assembly, maar ook aan de vele succesvolle dansavonden als Inpoet en That 80s Feeling.

Time table

Vrijdag 08 september

19:30

DJ Kitty

20:00

Zwaremachine

20:30

DJ Kitty

21:00

Front 242

22:30

DJ Kitty (afterparty tot 02:00 uur)

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies