Rise Or Die ft. Moscow Death Brigade + Born From Pain + Escuela Grind + more...

Rise Or Die ft. Moscow Death Bri­ga­de + Born From Pain + Escu­e­la Grind + more…

+ Tusky + D.E.E.P. (DE) + Schedule 1 (CAN) + Hostile Cvlt + Reverse The Flow

16 september 2023 Nieuwe Nor
Open: 16:30
Aanvang: 16:50
Verwachte eindtijd: 23:00

Samen met Heerlen’s finest hardcore-band Born From Pain gaan we op zoek naar het betere beukwerk. Rise Or Die brengt de beste hard- en metalcore ter wereld naar de voormalige M.O.C. Op de line-up van de eerste editie zijn er, behalve een speciale 25-jaar jubileumshow van de gastheer, ook shows van Moscow Death Brigade, Escuela Grind, Tusky, D.E.E.P., Schedule 1, Hostile Cvlt en Reverse The Flow. Powered by Monster Energy!

Let op: kleine zaal-show en maar 300 tickets beschikbaar! Buy or Die!

Moscow Death Brigade
Moscow Death Brigade brengt een keiharde mix van hardcore en hiphop met electronische invloeden. De band staat bekend om zijn anti-racistische, anti-seksistische en anti-homofobe boodschap. Met hun typerende "Circle Pit Hip-Hop" brengen ze een intense live show met een politieke lading. De band heeft een DIY-mentaliteit en dat is te horen aan hun rauwe unieke geluid. Pak je betonschaar en trek je balaclava aan want we gaan los!

Born From Pain (25 jaar jubileumshow)
Born From Pain behoeft geen introductie is al 25 jaar de vetste en meest succesvolle metalcore-band van het land met releases op Metal Blade en Beatdown Hardware Records. Waar bij veel bands in dit genre de balans veelal doorslaat in het voordeel van de metal blijft Born From Pain zijn hardcore roots nadrukkelijk trouw. Retestrak riff-werk en furieuze vocalen met een uitgekiende diversiteit aan ritmes maken Born From Pain tot een uitschieter in het genre waarbij verzadiging geen kans krijgt en waardoor shows van deze band steevast van begin tot eind blijven boeien. Ga gauw nog even naar de fitness om aan je conditie te werken, dan kun je straks met genoeg zelfvertrouwen de moshpit in duiken!

Escuela Grind
Escuela Grind brengt een rauwe en tot op het bot uitgeklede vorm van grindcore, volledig volgens de woordenboekdefinitie: korte, furieuze songs, gevuld met ratelende blastbeats, zieke riffs en uitzinnige vocalen. Rechttoe rechtaan en zonder franjes.

Tusky
Tusky is ontstaan uit de samenwerking tussen gitarist Alfred, gitaartechnicus Sjors en drumtechnicus Bas, die alle drie afkomstig waren van het team van John Coffey. Toen John Coffey in 2016 stopte, vormde zich al snel deze nieuwe formatie, aangevuld met bassist Christoffer. Ze zijn sterk beïnvloed door 90's punkrockbands, met een snelle, furieuze maar toch zeer melodieuze en pakkende stijl.

D.E.E.P.
Onder de naam 'Ruhrpott hardcore' maakt D.E.E.P. sinds 2020 een cross-over van metal, punk en rock op een stevig hardcore-fundament. Engelse en Duitse teksten worden afgewisseld. Het album 'Fatum' uit 2022 bevat, naast een eigenzinnige mix aan stijlen ook de nodige verscheidenheid en talrijke gastmuzikanten.

Schedule 1
Van Dirt Cult Records (VS) en Sabotage Records (DE) brengt Canada's Schedule 1 hun unieke vorm van harde post-punk voor het eerst naar Europa deze september. Ze hebben het podium gedeeld met bands zoals Komintern Sect (FR), Home Front (CA) en Radioactivity (VS), en zullen zeker zowel punks, skins als goths aanspreken.

HOSTILE CVLT
Opgericht in het begin van 2016, is HOSTILE CVLT een Duits DONKER GROOVE kwartet dat zijn oorsprong vindt in Hinterland/Ruhrgebied. Beïnvloed door de meest uiteenlopende genres, hebben ze een onmiskenbaar geluid gecreëerd dat bestaat uit haat verweven met muziek en een pakkend hardcore geluid vergezeld door funky drums. Hun misantropische en nihilistische teksten zijn gewijd aan de donkere en frustrerende kant van het leven van iedereen.

Reverse the Flow
Reverse the Flow, een band uit de Oostelijke Mijnstreek heeft in de afgelopen 10 jaar hebben hun sound kunnen perfectioneren. Verwacht vette oldschool hardcore met een dikke metalsaus, humor, stagedives, high fives en 2-steps, geïnspireerd door bands als Terror, Madball en Rotting Out.

pre- en afterparty
Op vrijdag 15 september is er een pre-party in jongerenlocatie Outpoet met o.a. een lezing en Q&A over het boek ‘The Post Industrials’. Dit boek gaat over alternatieve (jongeren)cultuur in de Oostelijke Mijnstreek na de mijnsluiting. Na het festival in de Nieuwe Nor op 16 september vindt een afterparty met live-bands plaats in het enige echte en laatste underground muziekcafé van Limburg, Café Bluff.

Time table
16:30

Doors

16:50

Reverse the Flow

17:30

HOSTILE CVLT

18:10

Schedule1

18:50

D.E.E.P.

19:35

Tusky

20:20

Escuela Grind

21:10

Born From Pain

22:20

Moscow Death Brigade

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies