Jennie Lena

Jen­nie Lena

& The Free Souls! | support: Josh Island

06 oktober 2023 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:30

Jennie Lena ‘stands out!’. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar zonder twijfel tot één van de beste zangeressen van Nederland. Ze groeide op met een rijk palet aan diverse muzikale stijlen. Soul, Blues, Gospel en Funk: welke stijl ze ook zingt, haar stem ís haar stijl.

In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze als solo artiest haar eigen liedjes ging schrijven en de podia veroverde. Zo stond ze in het Apollo Theatre in New York, L’Olympia in Parijs, Jazz a Viénne en vele andere podia cq festivals in de USA, Azië en Europa. Ze tourde met Joss Stone en 7 jaar geleden brak ze door in ‘The Voice’ met haar versie van ‘Who’s Loving You’, die op YouTube inmiddels meer dan 55 miljoen views heeft.

Inmiddels is de zangeres 7 albums verder en stond ze deze zomer o.a op het North Sea Jazz Festival. Haar muziekvideo's op Youtube en songs op Spotify/Apple Music zijn vele miljoenen keren bekeken/gestreamd. Met de Amerikaanse band ‘Post Modern Jukebox’ ging ze op tour en nam zij een aantal songs op waaronder het nummer ‘You Give Love a Bad Name’ waarmee ze debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts. Met haar nieuwe band ‘Jennie Lena & The Free Souls’ zal Jennie in 2023 gaan touren en ook verschijnt er nieuwe muziek. In oktober dus bij ons, en wij kunnen niet wachten!

Josh Island
Geïnspireerd door artiesten als Sting, Jamie Cullum en John Mayer. Als een krachtige zanger, soulful songwriter en boeiende live performer heeft Josh Island gedurende de jaren een loyale fanbase opgebouwd door heel Europa. De 25-jarige Maastrichtenaar toerde namelijk als openings-act voor Passenger, James Morrison en Clueso. In september komt zijn debuutalbum “In My Head” uit, opgenomen in Portugal. De eerste vier singles van het album: 'Make It', 'Pennies From Heaven', 'Rewind' en 'Patio Blues', kregen internationale mediabelangstelling en zijn voorproefjes van een album dat Josh's liefde voor pakkende, aanstekelijke melodieën, gitaarriffs en intieme ballads die je raken in het hart, duidelijk laat zien.

De kaartverkoop is gestart.

Time table
20:00

Doors open

20:30

Josh Island

21:15

Jennie Lena

Artist Info
Jennie Lena
Jennie Lena

Jennie Lena 'stands out!'. Haar rauwe zangtalent is echt en ongepolijst, recht uit het hart. Jennie groeide op in een familie van muzikanten en werd beinvloed door een rijk pallet aan muzikale stijlen: Soul, R&B, Jazz, Hiphop, Gospel, Funk en Blues. De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij 'The Voice of Holland' in 2015. Haar 'blind audition' nummer "Who's Loving You" ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 44 miljoen keer bekeken. Op haar album, getiteld To Be Honest , combineert ze soul, black gospelkoren en akoestische instrumenten met hiphop beats. Tien songs, tien verhalen: 'Elk nummer vertegenwoordigt een persoonlijk thema waar ik in mijn leven mee word geconfronteerd'. De worsteling met volwassen worden, eigenwaarde, moederschap, liefde, veranderingen, leven, dood en haar constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingredienten van haar songs. Jennie Lena is meer dan zomaar een zangeres: ze is een authentieke artiest met charisma. Haar stem IS haar hart en ziel waarmee ze verhalen vertelt, emoties overbrengt en echt contact maakt met haar luisteraars. Een van die luisteraars zei hierover: "Haar stem scheurt littekens open en brengt mensen in contact met hun eigen gevoel." En dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Jennie Lena in het voorprogramma van Joss Stone gestaan, trad ze op in het legendarische Apollo Theater in Harlem, New York, ging ze meerdere keren op clubtour door Europa, verzorgde ze optredens in Azie en de Verenigde Staten en was ze regelmatig te gast bij programma's als Giel (3FM) en De Wereld Draait Door (NPO 1).

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies