Boekpresentatie "The Post Industrials"

Boek­pre­sen­ta­tie The Post Industrials”

subculturen van Heerlen en omstreken

15 oktober 2023 Nieuwe Nor
Open: 14:00
Aanvang: 14:30
Verwachte eindtijd: 20:00

Op zondagmiddag 15 oktober vindt de boekpresentatie van ‘The Post-Industrials, subculturen van Heerlen en omstreken’ plaats. Met meer dan 140 unieke foto’s uit particuliere collecties, tientallen persoonlijke geschiedenissen en een uitgebreide cultuurhistorische inleiding, geeft dit boek een inkijk in de rijke geschiedenis van de subculturen van Heerlen en omstreken.

De boekpublicatie, die een vervolg is op de gelijknamige tentoonstelling van enkele jaren geleden en tal van kleine evenementen die volgden, vormt een blijvende herinnering aan de creatieve kracht van duizenden jongeren die in de woelige nasleep van de mijnsluitingen hun leven en de streek opnieuw kleur gaven. Dit deden zij in de talloze subculturen die hier een vruchtbare bodem vonden, van hippies tot hardcore en new wavers tot skaters.

Met hulp van inwoners werden verhalen geschreven, interviews afgenomen en talloze foto’s verzameld om dit nieuwe erfgoed, de plek in de geschiedenis te geven die het verdient. Naast verschillende sprekers kan een boeklancering over subculturen uiteraard niet zonder live muziek. Uiteenlopende bands – van toen en nu en van hiphop tot punk – nemen tussen de sprekers door het podium.

Programma:
14:00 u. Inloop met DJ
14:30 u. Officiële boekpresentatie met sprekers, interviews en live optredens (van o.a. Lei Va Kaalhei en Ellmatic & Kijk Een Ster).
16:30 u. Ombouw en gelegenheid tot kopen boek
16:45 u. Start afterparty en borrel met o.a. live show van punkrockers Tower Crane Towers

The Post-Industrials is een productie van Historisch Goud (gemeente Heerlen) en wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Leon van Dorp.

(Fotocredits eventfoto: Masja van Kleef)

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies