Solomon + Habitants

Solo­mon + Habitants

mooie double bill van twee atmosferische bands

16 november 2023 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Een mooie double bill van twee atmosferische bands. Het Maastrichtse Solomon gooit hoge ogen met debuut-album 'It's All Downhill From Here' met daarop intense indierock. Habitants uit Nijmegen, met The Gathering-bandleden Hans en René Rutten, brengt een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en darkwave.

Solomon
Solomon uit Maastricht is een band van grote gebaren en verfijnde details. Hun muziek zit vol melancholie. De dromerige melodieën en intense gitaarsolo’s hebben een tijdloos karakter. Blikvanger én onmiskenbare troef van Solomon is zanger Koen de Witte, wiens stem klinkt als een kruising van Tom Smith (Editors) en Guy Garvey (Elbow). In januari brachten ze hun debuut ‘It’s All Downhill From Here’ uit, speelden ze een succesvolle show op Eurosonic en gingen een lange festivalzomer tegemoet in zowel Nederland als de UK. Inmiddels terug in het land maakt Solomon zich klaar voor de tweede Clubtour van 2023, waar zowel de debuutplaat als nooit eerder vertoond werk centraal staat. De Alternative/Indie band komt met een indringende sound, vakkundig en gedurfd met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het Alternative/Indie-genre, in de voetsporen van internationale acts als Elbow, The National, Editors en Radiohead. De band werd eerder dit jaar uitgeroepen tot KINK Future Icon’23, en werd genomineerd voor de Limburgse Popprijs.

Habitants
Met grootse en melancholische atmosferische melodieën, de prachtige etherische stem van zangeres Anne van den Hoogen en betoverende reverb gitaren (van o.a The Gathering gitarist René Rutten) , is Habitants muziekstijl verbonden met de donkere shoegaze en etherische golf van de jaren ‘80. De gitaargedreven soundscapes van Habitants laten je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme. De band bestaat verder uit gitariste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jerôme Miedendorp de Bie.

Met het debuutalbum One Self (2018) heeft Habitants zichzelf op de kaart gezet als een opkomende kracht in de alternatieve muziek-scene. De plaat kreeg wereldwijd lovende reacties. De band speelde daarop een clubtour door Nederland en stond op festivals als Bruis en Oranjepop. Met het vervolgalbum Alma (geproduceerd door producer Attie Bauw en verwacht begin 2024) krijgt de dromerige shoegaze sound een experimenteler geluid. De band durft hiermee buiten de gebaande paden te treden en te zoeken naar nieuwe manieren om hun krachtige geluid uit te diepen of tot verstilling te verfijnen.

Time table

Donderdag 16 november

20:00

deuren open

20:30

Habitants

22:00

Solomon

23:00

verwacht einde

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies