The Hickey Underworld (BE)

The Hic­key Under­world (BE)

...terug in de originele samenstelling!

17 november 2023 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:30

Het Antwerpse The Hickey Underworld is terug en hoe! De band die bekend werd om hun energieke en explosieve live-optredens en hun unieke mix van post-punk, grunge en alternatieve rock stopte in 2016. Nu is de creatieve vlam van het viertal echter weer aangewakkerd en na een aantal indrukkende festivalshows in de zomer van 2023 staan ze te popelen om de clubs in te vliegen. Op 17 november komen ze vlammen in onze kleine zaal!

In 2006 won The Hickey Underworld in eigen land Humo’s Rock Rally (ten koste van niemand minder dan Black Box Revelation). Ze scoorden een radiohit met Future Words en tourden in het buitenland met Two Gallants en dEUS. Ze hebben drie platen op hun palmares, The Hickey Underworld uit 2009,* I’m Under the House, I’m Dying* uit 2012 en III uit 2015. Daarna was 'de sfeer weg, de fut eruit. En ook in creatief opzicht was het op,’ vertelde zanger Younes Faltakh destijds.

Maar… het bloed kruipt waar het niet gaan kan en anno 2023 is de band terug in originele bezetting. En hóe! De creatieve vlam is aangewakkerd, zoals te zien was op zomerfestivals als Pukkelpop, Rock Herk en Bruis. Plus er is een nieuwe stomende single 'Fly On The Wall' uit en ze zijn klaar om het clubcircuit (weer) helemaal plat te spelen!

support voor The Hickey Underworld wordt verzorgt door Donkey Kung Fu

De band maakt alternatieve rock met noise-, rave- en pop-uitstapjes. Gewapend met een hele rits samplers, loopers, en andere obscure effectpedalen, gaat het live alle kanten op. Er is veel improvisatie, waardoor geen show eigenlijk hetzelfde is. Soms klinkt het als een op hol geslagen Atari computer met stuiterende electronica, trompetten en robotbliepjes, soms als een kermisattractie met QOTSA-achtige tempowisselingen.

Time table
20:00

Doors open

20:30

Donkey Kung Fu

21:45

The Hickey Underworld

Artist Info
The Hickey Underworld
The Hickey Underworld

The Hickey Underworld is een Belgische rockband die in 2005 werd opgericht in Antwerpen. De band bestond uit vier leden: Younes Faltakh, Jonas Govaerts, Jimmy Wouters en Yorgos Tsakiridis. Hun debuutalbum, "The Hickey Underworld", werd uitgebracht in 2007 en werd goed ontvangen door zowel fans als critici. De band werd al snel bekend om hun energieke en explosieve liveoptredens en hun unieke mix van post-punk, grunge en alternatieve rock. In 2010 brachten ze hun tweede album uit, genaamd "I'm Under The House, I'm Dying". Dit album werd geproduceerd door de legendarische producer David Bottrill, die eerder samenwerkte met bands als Muse, Tool en Silverchair. In 2016 besloot de band te stoppen. Maar... inmiddels is de band terug en hoe! Het Antwerpse The Hickey Underworld stopte ermee in 2016, maar in 2023 bleek toch dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en heeft de band het toeren weer opgepakt.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies