Rory Gallagher Project

Rory Gal­la­gher Project

Innes Sibun (UK) brengt ode aan gitaargod van de bluesrock

23 november 2023 Nieuwe Nor
Open: 19:30
Aanvang: 20:00
Verwachte eindtijd: 22:00

Rory Gallagher was een van de invloedrijkste figuren in de bluesrock scene. Gekleed in een houthakkersshirt en gewapend met een afgeragde Fender Stratocaster liet Gallagher hele zalen luchtgitaar spelen. Rory Gallagher was een legende met zijn positieve levenslust, weergaloos gitaarwerk en een enorme drang om op te treden tot de fans in extase zijn.

Het werk van Rory liet een diepe indruk achter op de Britse gitarist Innes Sibun, zelf ook niet de minste met een debuutalbum dat in eigen land tot het beste bluesalbum van het jaar verkozen. Hij toerde met Robert Plant (Led Zeppelin) en opende shows voor Peter Green, Taj Mahal, Johnny Winter en Ronnie Earl. Enkele jaren geleden werd Innes gevraagd voor een optreden tijdens het Rory Gallagher festival in de geboorteplaats van de legendarische muzikant. Daar liep Innes de broer van Rory – Donal Gallagher – tegen het lijf. De twee werden al snel vrienden en Donal vroeg of Innes tijdens de album release van het postuum uitgegeven ‘Notes of San Francisco’ wilde optreden.

De line-up van Rory Gallagher Project bestaat naast Sibun uit bassist Kevin Jeffries. Ook Kevin heeft een imposante carrière. Onder andere als onderdeel van de Roger Taylor band (Queen), als met zijn eigen band Babysnakes. Achter de drums zit Kevin O’Rourke, ook iemand die al vele blues- en jazzfestivals plat speelde. Als Rory Gallagher Project spelen ze alleen muziek van de eerste drie (succes)albums van Rory Gallagher, te weten Rory Gallagher (1971), Deuce (1972) en Live in Europe! (1973).

Time table

Donderdag 23 november

19:30

deuren open

20:00

Rory Gallagher Project (2 sets + pauze)

22:00

verwacht einde

Artist Info
Rory Gallagher Project
Rory Gallagher Project

Rory Gallagher was een van de meest invloedrijke figuren in de blues rock scene. Gekleed in een houthakkersshirt en gewapend met een afgeragde Fender Stratocaster liet Gallagher hele zalen luchtgitaar spelen. Rory Gallagher was een legende met zijn positieve levenslust, weergaloos gitaarwerk en een enorme drang om op te treden tot de fans in extase zijn. Het werk van Rory liet een diepe indruk achter op de Britse gitarist Innes Sibun, zelf ook niet de minste met een een debuutalbum dat in eigen land tot het beste blues album van het jaar verkozen. Hij toerde met Robert Plant (Led Zeppelin) en opende shows voor Peter Green, Taj Mahal, Johnny Winter en Ronnie Earl. Enkele jaren geleden werd Innes gevraagd voor een optreden tijdens het Rory Gallagher festival in de geboorteplaats van de legendarische muzikant. Daar liep Innes de broer van Rory - Donal Gallagher - tegen het lijf. De twee werden al snel vrienden en Donal vroeg of Innes tijdens de album release van het postuum uitgegeven 'Notes of San Francisco' wilde optreden. De line-up van Rory Gallagher Project bestaat naast Sibun uit bassist Kevin Jeffries. Ook Kevin heeft een impossante carriere. Onder andere als onderdeel van de Roger Taylor band (Queen), als met zijn eigen band Babysnakes. Achter de drums zit Kevin O'Rourke, ook iemand die al vele blues en jazzfestivals platspeelde. Als Rory Gallagher Project spelen ze alleen muziek van de eerste drie (succes)albums van Rory Gallagher, te weten Rory Gallagher (1971), Deuce (1972) en Live in Europe! (1973).

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies